Till barnens Halloweenfest så ska det så klart vara lite lagom läskig mat, godsaker som chokladbollsspindlar och marshmallowsspöken, halloweendsico och så ska så klart alla komma i sin bästa Halloween outfit – som pumpa eller vampyr! Dessutom behöver man så klart roliga lekar! Skattjakter och mysterier tycker barnen nästan alltid är kul och till halloweenfesten är det perfekt!

Här har vi valt ut de halloweenlekar som vi rekommenderar för barn i olika ådrar. Men det är inte bara barnen som ska få ha kul – här hittar du listan på de bästa lekarna till Halloweenfest för vuxna>>

halloweenfest lekar

Halloweenfest för de yngsta

För de yngsta barnen får man vara lite försiktig med Halloween, det ska vara mysrysigt, kul och lite pirrigt – men inte läskigt på riktigt!

Spökmysteriet är en gullig skattjakt för de yngsta, med en kul historia om två busiga småspöken Buu och Boo som behöver barnens hjälp. Den finns i svårighetsnivå från 4-6 år och passar bra för förskolebarnens Halloweenfest. Även Halloweenmysteriet där det handlar om att hitta skatten på greve Vlads avlägsna slott Kråkehof är lagom spännande för de små. Även denna finns för både 4-6 år och för 7-10 år och innehåller kul gåtor och utmaningar som barnen ska lösa i jakten på skatten!

Har man en större barngrupp och vill göra något enklare än en skattjakt finns Spökjakten som är mer som en tipspromenad. Kul för föreningen eller dagisgruppen!

halloweenfest barn

Halloweenfest för barnen som börjat skolan

Skattjakten Halloweenmysteriet är också riktigt kul för barnen som börjat läsa och skriva, från ca. 7 år, vill man ha en annan variant finns också Mysteriet på Monsterbalen! Skattjakterna är uppbyggda på ett liknande sätt med gåtor och utmaningar att lösa i jakten på skatten. Men historierna är så klart olika, i Mysteriet på Monsterbalen handlar det om att hjälpa häxan Mara att rädda monsterbalen. Den här skattjakten funkar så klart utmärkt att kombinera med just en monsterbal eller halloweendisco!

Har man en större barngrupp finns Spökjakten även för de lite äldre barnen, har de börjat läsa kan de gå rundan själv i grupper och vill man lägger man märker man ut frågorna med reflextejp och låter barnen leta med ficklampa i mörkret!

En riktigt rolig lek till halloweenfesten för barnen som hunnit bli 8-12 år är Uppdrag: Halloween! Även här ska det lösas gåtor, men det är både kluriga tankenötter och mer praktiska uppdrag. Här sätts problemlösningsförmåga och samarbete på prov! Den här leken kan göras både inomhus och utomhus, och för en mindre grupp barn, eller för många som man delar upp i mindre grupper.

Flykten från det hemsökta huset är också ett riktigt kul mysterium till Halloweenfesten! Det här är ett escape game där barnen ska ta sig ut ur låsta rum – allt kan du göra hemma och får allt material som behövs färdigt! Förvandla ditt hus till ett riktigt spökhus – kan barnen fly?

Vill man ha ännu knepigare mysterier, där man verkligen måste sitta ner och klura så väljer man Detektiverna på slottet eller Detektiverna på museet, dessa passar bra till den lite mindre gruppen barn i 10-14 års åldern som gillar riktigt kluriga mysterier!

halloweenfest barn

Halloweenlekar utomhus

Även om det kan vara mörkt och kallt kring Halloween, vet de flesta föräldrar att barnens Halloweenfest kan bli roligare om man får “springa av sig” lite. Då kan det vara perfekt att inleda Halloweenfesten med en mobilskattjakt!

För de lite yngre eller för en grupp barn i blandade åldrar finns mobilskattjakten Halloweenjakten där barnen kan hjälpas åt och alla kan vara med och lösa något. Den passar också bra till familjefesten eller släktträffen med barn i olika åldrar som tar en promenad med de vuxna – man kan också göra det till en rolig tävling för alla med upp till 10 lag som tävlar mot varandra på tid!

För de lite äldre barnen, ca. 9/10 – 14 år finns en annan mobilskattjakt som heter Jakten på spökskatten där barnen följer en karta och löser gåtor i mobilen, för att till sist ta sig fram till spökskatten! Mobilskattjakterna kan göras var som helst, den som arrangerar dem sätter själv ut rutten och bestämmer var och hur långt. Även här kan man göra olika lag som tävlar mot varandra på tid – men det går också lika bra att låta ett mindre gäng lösa mobilskattjakten tillsammans.

Det är ju så klart inte bara barnen som ska få ha kul – här finns festlekar till de vuxnas Halloweenfest>>

Fler tips till Halloweenfesten:

Halloweenfest – personliga tips!

Inbjudningskort till Halloweenfesten

Halloween – när är det och vad är vad?

Sending
User Review
4.5 (12 votes)