Djuriskt roligt – Kalas med djurtema!

barnkalas djur

De allra flesta barn tycker om djur – således är det också ett kul tema på ett kalas! Djur som tema funkar för barn i alla åldrar. Djurtemat kan ju också ha ett underliggande tema som en film eller kanske djungeldjur, safari, djuren på bondgård eller kanske ett särskilt omtyckt djur som t.ex. hästar.

Dekoration

Där det finns barn brukar det också finnas mjukisdjur! Dekorera med dem! Gör en fin bordsdekoration med små mjukisdjur eller små plastdjur – vad ni nu kan tänkas ha hemma. Vanliga vita papperstallrikar kan man måla zebrarandiga på kanten om man inte vill köpa färdiga.

Duka med en fin bordstablett med pyssel, som kan sysselsätta barnen en liten stund i väntan på maten! Ladda hem och skriv ut så många du vill!

Bordstablett: Zoo>>

Bordstablett: Djungelkalas>>

Gratis dekorationsmaterial till djungelkalaset!

Här finns lite dekorationsmaterial att skriva ut. Fyll i rabattkoden: KALAS2016 i kassan när du beställer så får du dekorationsmaterialet gratis!

Beställ dekorationsmaterialet gratis här>>

dekoration kalas skriva ut

Djurpyssel!

Att måla barnen till djur med ansiktsfärg är en kul aktivitet. Man behöver inte vara proffs, det går också bra att bara måla en nos och morrhår.  På vår pinterest-anslagstavla finns inspiration.

 • Dags för 7-årskalas! Att få en 7-åring i huset betyder såklart ett ypperligt tillfälle att ställa till med kalas! Men hur ska du styra upp ett bra kalas för ett förväntansfullt födelsedagsbarn och ett helt gäng taggade skolkompisar? Vi tipsar om roliga aktiviteter och små knep för att få partyt att rulla på bra
 • Läs våra bästa Tips inför 7-årskalaset
 • Här hittar du en topplista på lekar och aktiviteter för 6-åringar.
 • Många bra tips inför 6-årskalaset. Aktiviteter, teman och vilka lekar är lämpliga?
 • Kalaslek med stationer Uppdrag: Skattjakt är en kul kalaslek med stationer som görs utomhus, den funkar i trädgården, i parken eller i skogen. Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Svårighetsnivån passar barn i åldern 8-12 år. Du skriver ut det hela, klipper och klistrar en aning och lägger till lite enkel rekvisita som du säkert har hemma och det hela är färdigt att använda!
 • Vinterkalas utomhus för barn och vuxna! Här följer lite tips på vad man kanske kan hitta på, och tips om roliga lekar och aktiviteter som kan förgylla dessa annorlunda tillfällen – både för barn och vuxna.
 • En rolig och spännande skattjakt för barnen som är ett säkert lekval till barnkalaset. #skattjakt #barnkalas #kalas #lekar #goodies
 • Välj bland 10 coola motiv på skattkartorna. Vilken skattkarta väljer du? #skattjakt #skattkarta #skattkista #barnkalas
 • 10 tips p� enkelt mat till barnkalas. När man ordnar barnkalas är det ofta bra att bjuda p� lite mat, inte bara sötsaker. Här finns 10 tips om vad man kan bjuda p�! #barnkalas #mat #kalasmat Mer p� firafest.se/barnkalas
 • Tips p� massvis med kul utomhuslekar för barn - i trädg�rden, i parken, p� lekplatsen, i skogen. #utomhuslekar #lekar #barn # lekarute #barnkalaslekar #kalaslekar #kalas

Öron och svansar hava de!

Köp enkla diadem och bulla upp med papper i olika färger, tyg, gärna i olika teddymaterial, garn, knappar, paljetter, piprensare osv och låt barnen pyssla sina egna djuröron. Öronen kan likna riktiga djurs eller bara vara fantasi. Låt barnen vara kreativa!

För de lite yngre barnen kan det vara bra med schabloner eller färdigklippta öron. Man kan göra färdigklippta öron i lite styvare kartong som man sedan låter barnen klä med tyg.

Man kan också pyssla svansar av tyg och garn! En klädnypa att fästa svansen på är bra – den är sedan lätt att sätta på och ta av.

Djurcharader

Lek charader på temat ”Vilket är djuret?”. Det här kan funka även för de yngre barnen och man gör lappar till charaderna med bilder på djur. Till de lite äldre barnen kan man göra roliga meningar som handlar om ett djur och anpassa svårighetsgraden efter barnens ålder. tex. ”Apan äter en banan”, ”Elefanten har fått en knut på snabeln” osv.

Barnkalaslekar – 3 färdiga skattjakter med djur!

Djurparksmysteriet

Barnen måste lösa mysteriet i djurparken! En tjuv försöker stjäla en sällsynt och värdefull groda. Men han blev påkommen och har slängt ifrån sig de sju nycklar han låst buren med. Nu måste barnen hitta nycklarna och befria grodan. Gunnar är en tropisk groda och blir förkyld utan värmen i sitt terrarium – så det är bråttom! Barnens jakt på nycklarna tar dem runt på äventyr hos djuren i djurparken. Skattjakten finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och 7-10 år.  

Med djurparksmysteriet kan du göra om trädgården till djurpark! Har du ett matchande mjukisdjur till gåtorna hos de olika djuren –häng upp gåtan med en apa i ett träd! Det ingår också biljetter till glasståndet och popcornståndet, fixa stånd och ge barnen biljetter som belöning i skattjakten!

skattjakt djur

Djungelmysteriet

Även i Djungelmysteriet träffar man på djur i jakten på Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt. Det här är en skattjakt för alla små äventyrare. Finns för 4-6 år och för 7-10 år. Läs fler tips till djungelkalaset här.

Undervattensmysteriet

I undervattensmysteriet möter vi djuren som lever under ytan, fiskar, hajar, rockor och kanske även en och annan sjöjungfru. Finns för 4-6 år och 7-10 år. Läs fler tips till kalaset med undervattenstema här.

skattjakt barnkalas

Fler färdiga kalaslekar med tema djur

Safarikalas

Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningargiraffens, elefantens, apans, noshörningens, flodhästens och lejonets utmaning. För varje utmaning man klara av får man ett fint märke att klistra i sitt safaripass. Kul kalasaktivitet för barn i åldern 4-7 år.

Tipspromenad Vilda djur & djungel

16 färdiga frågor som passar barn i åldern 4-8 år

Tipspromenad: Djuren på bondgården

En färdig tipspromenad med 16 frågor om djuren på bondgården för barn i åldern ca 4-8 år.

Tipspromenad: Vem är jag?

En tipspromenad med 14 frågor för de allra yngsta (ca 3-6 år) med roliga ledtrådar och svar i bilder.

Mat till barnkalaset!

När man tänker djur så går tankarna till frukt och grönsaker. Bjud på en god plockbuffé där alla får göra sitt eget roliga spett. På trägrillpinnar får barnen själva trä bitar av gurka, cocktailtomater, melon, ananas, äpple och till detta kanske också falafel, prinskorvar och köttbullar. Alla tar det som passar bäst för deras djur!

Man kan också göra en hel massa mat i ”djurform”, allt från uppläggningar med morotsstavar som man på ett lejon till små sköldpaddor av kiwiskivor. I vårt pinterest-album har vi samlat idéer vi gillar!

Fler tips på bra mat till barnkalas hittar du här>>

barnkalas mat
Sending
User Review
5 (1 vote)