Djuriskt roligt – Kalas med djurtema!

barnkalas djur

De allra flesta barn tycker om djur – således är det också ett kul tema på ett kalas! Djur som tema funkar för barn i alla åldrar. Djurtemat kan ju också ha ett underliggande tema som en film eller kanske djungeldjur, safari, djuren på bondgård eller kanske ett särskilt omtyckt djur som t.ex. hästar.

Dekoration

Där det finns barn brukar det också finnas mjukisdjur! Dekorera med dem! Gör en fin bordsdekoration med små mjukisdjur eller små plastdjur – vad ni nu kan tänkas ha hemma. Vanliga vita papperstallrikar kan man måla zebrarandiga på kanten om man inte vill köpa färdiga.

Duka med en fin bordstablett med pyssel, som kan sysselsätta barnen en liten stund i väntan på maten! Ladda hem och skriv ut så många du vill!

Bordstablett: Zoo>>

Bordstablett: Djungelkalas>>

Gratis dekorationsmaterial till djungelkalaset!

Här finns lite dekorationsmaterial att skriva ut. Fyll i rabattkoden: KALAS2016 i kassan när du beställer så får du dekorationsmaterialet gratis!

Beställ dekorationsmaterialet gratis här>>

dekoration kalas skriva ut

Djurpyssel!

Att måla barnen till djur med ansiktsfärg är en kul aktivitet. Man behöver inte vara proffs, det går också bra att bara måla en nos och morrhår.  På vår pinterest-anslagstavla finns inspiration.

Öron och svansar hava de!

Köp enkla diadem och bulla upp med papper i olika färger, tyg, gärna i olika teddymaterial, garn, knappar, paljetter, piprensare osv och låt barnen pyssla sina egna djuröron. Öronen kan likna riktiga djurs eller bara vara fantasi. Låt barnen vara kreativa!

För de lite yngre barnen kan det vara bra med schabloner eller färdigklippta öron. Man kan göra färdigklippta öron i lite styvare kartong som man sedan låter barnen klä med tyg.

Man kan också pyssla svansar av tyg och garn! En klädnypa att fästa svansen på är bra – den är sedan lätt att sätta på och ta av.

Djurcharader

Lek charader på temat ”Vilket är djuret?”. Det här kan funka även för de yngre barnen och man gör lappar till charaderna med bilder på djur. Till de lite äldre barnen kan man göra roliga meningar som handlar om ett djur och anpassa svårighetsgraden efter barnens ålder. tex. ”Apan äter en banan”, ”Elefanten har fått en knut på snabeln” osv.

Barnkalaslekar – 3 färdiga skattjakter med djur!

Djurparksmysteriet

Barnen måste lösa mysteriet i djurparken! En tjuv försöker stjäla en sällsynt och värdefull groda. Men han blev påkommen och har slängt ifrån sig de sju nycklar han låst buren med. Nu måste barnen hitta nycklarna och befria grodan. Gunnar är en tropisk groda och blir förkyld utan värmen i sitt terrarium – så det är bråttom! Barnens jakt på nycklarna tar dem runt på äventyr hos djuren i djurparken. Skattjakten finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och 7-10 år.  

Med djurparksmysteriet kan du göra om trädgården till djurpark! Har du ett matchande mjukisdjur till gåtorna hos de olika djuren –häng upp gåtan med en apa i ett träd! Det ingår också biljetter till glasståndet och popcornståndet, fixa stånd och ge barnen biljetter som belöning i skattjakten!

skattjakt djur

Djungelmysteriet

Även i Djungelmysteriet träffar man på djur i jakten på Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt. Det här är en skattjakt för alla små äventyrare. Finns för 4-6 år och för 7-10 år. Läs fler tips till djungelkalaset här.

Undervattensmysteriet

I undervattensmysteriet möter vi djuren som lever under ytan, fiskar, hajar, rockor och kanske även en och annan sjöjungfru. Finns för 4-6 år och 7-10 år. Läs fler tips till kalaset med undervattenstema här.

skattjakt barnkalas

Fler färdiga kalaslekar med tema djur

Safarikalas

Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningargiraffens, elefantens, apans, noshörningens, flodhästens och lejonets utmaning. För varje utmaning man klara av får man ett fint märke att klistra i sitt safaripass. Kul kalasaktivitet för barn i åldern 4-7 år.

Tipspromenad Vilda djur & djungel

16 färdiga frågor som passar barn i åldern 4-8 år

Tipspromenad: Djuren på bondgården

En färdig tipspromenad med 16 frågor om djuren på bondgården för barn i åldern ca 4-8 år.

Tipspromenad: Vem är jag?

En tipspromenad med 14 frågor för de allra yngsta (ca 3-6 år) med roliga ledtrådar och svar i bilder.

Mat till barnkalaset!

När man tänker djur så går tankarna till frukt och grönsaker. Bjud på en god plockbuffé där alla får göra sitt eget roliga spett. På trägrillpinnar får barnen själva trä bitar av gurka, cocktailtomater, melon, ananas, äpple och till detta kanske också falafel, prinskorvar och köttbullar. Alla tar det som passar bäst för deras djur!

Man kan också göra en hel massa mat i “djurform”, allt från uppläggningar med morotsstavar som man på ett lejon till små sköldpaddor av kiwiskivor. I vårt pinterest-album har vi samlat idéer vi gillar!

Fler tips på bra mat till barnkalas hittar du här>>

barnkalas mat

På vår pinterest-anslagstavla finns mer inspiration:

 • Mallen är lätt att ändra och komplettera. Vill du ändra typsnitt och text är det bara att gå loss på mallen och göra så att den blir precis som du vill ha den. Helt gratis! #kalas #barnkalas #inbjudningar
 • Top 10 Birthday Party Theme Ideas for Girls - PlumPolkaDot
 • Såhär arrangerar du ett roligt kalas med djurtema
 • Ideas de comida con fruta para niños | Tips de Madre®
 • Nessuna descrizione della foto disponibile.
 • Trucchi di Carnevale per bambini: idee per un truccabimbi divertente! : Album di foto - alfemminile
 • A half face butterfly design face painted from our face painter Niloo.
 • 17 Cute and Sweet Owl Baby Shower Ideas - #OwlBaby Shower Ideas #Cute # Cute #and #ideas #owlbaby #Shower #Sweet
 • 14 Adorable (and Doable!) Animal-Themed Foods
 • easy-tiger-face-painting-ideas-fun
 • Adorable paper giraffe craft! A cute and easy addition to any zoo unit!
 • @thrivemags - We just cant get enough of Sines creations! @foodbites How adorable are these! For info about promoting your owl art or crafts send me a direct message @owl.gifts or emailowl-gifts@outlook.com . Follow @owl.gifts for beautiful and inspiring owl images and videos every day! . #owl #owls
 • 10 Cute Ideas For Tiger Face Paint For Kids
 • NYHET! Djurparksmysteriet är perfekt för alla barn som gillar djur - och att lösa mysterier! Och vem gör inte det? I djurparksmysteriet försöker en tjuv stjäla en sällsynt och värdefull groda. Men han blev påkommen och har slängt ifrån sig de sju nycklar han låst buren med. Nu måste barnen hitta nycklarna och befria grodan. Gunnar är en tropisk groda och blir förkyld utan värmen i sitt terrarium – så det är bråttom! Barnens jakt på nycklarna tar dem runt på äventyr hos djuren i djuparken.
Sending
User Review
5 (1 vote)