Inled med en klassiker! Varva skivad tomat med skivor av mozzarella. Lägg färska basilikablad emellan, droppa olivolja och mal svartpeppar över.
Marinera själv gröna oliver i lite olja och pressad vitlök och svarta oliver i olja och örtkryddor.
Marinera en kycklingfilé per person i minst 30 min. i en marinad av:
Grilla kycklingen ca 15 min. Till kycklingen serveras två matiga sallader:
Koka pasta, spola den sedan i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med pesto, olja och spenat. Skala, dela och kärna ur avokadon, skär den i skivor och blanda ner i salladen. Smaksätt med salt och peppar, strö pinjenötskärnorna över.
(4 portioner)
Skala och skiva löken tunt. Blanda bönor, lök och ruccolasallad. Häll balsamvinäger och hälften av oljan över salladen. Salta och peppra. Blanda salladen väl. Ta med skinkan för sig. Servera salladen och toppa med parmaskinka och hyvlad parmesan. Glöm inte att ta med en osthyvel!
(4 portioner)
En läcker dessert att värma på grill eller på deneldens glöd.
Skala och dela frukten i bitar. Blanda fruktsalladen och dela upp den på 4 aluminiumfolieark. Hacka chokladen och strö över. Vik ihop paketen och ta med. Lägg paketen på grillen 5-10 minuter.
(4 portioner)
Inled med en starkt kryddad, kall, läskande soppa till förrätt.
Skiva selleri och gurka. Dela tomaterna. Skär bort kanterna från brödet. Finfördela tomater, gurka, selleri, bröd, pepparfrukt och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, passerade tomater och vatten. Kör till en finfördelad, tjock soppa. Smaka av med vinäger och salt. Tillsätt mer vatten om soppan verkar för tjock. Kyl soppan, förvara den sedan gärna i kylväska så att den håller sig riktigt kall.
Dela selleristjälkarna och finhacka gurkan och ta med separat. Servera soppan i glas eller muggar med en selleristälk i varje. Toppa soppan med hackad gurka och krutonger.
(4 portioner)
Tillbehör:
En bunt färsk, grön sparris. Koka sparrisen ca 4 min. i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt torka i en handduk. Rulla skinkskivorna runt sparrisen.
Enkelt att grilla!
Dela gurka och morötter i stavar, dela blomkål i små buketter, hela rädisor. Köp en smaksatt creme fraishe tex med tomat och vitlök, och använd som dipp eller blanda själv.
Låt gästerna bryta bitar av en baguette, gnida in med en färsk vitlöksklyfta och droppa olivolja över.
Dela vattenmelon, honungsmelon och nätmelon (och ev någon annan sort) i lagom stora bitar. Garnera med färsk citronmeliss.
God appetizer för alla!
Frijoles (bönpasta)
Låt bönorna rinna av. Mixa dem i en matberedare till en slät konsistens. Tillsätt lök, vitlök och salt. Blanda väl.
(4 portioner)
Guacamole
Mosa avocadon med en gaffel eller i en matberedare. Blanda i limesaft, vitlök och creme fraiche, salta och peppra.
(4 portioner)
Gör klara hemma och värm ev bitarna på grill eller över öppen eld.
Tärna kycklingfilén, fräs med lök och krydda, tillsätt ev. en liten aning vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min. Lägg ett lager ost, därefter ett lager fyllning och sist ytterligare ett lager ost, lägg därefter på en ny tortilla. Stek varje dubbeltortilla i lite matfett, på båda sidorna, tills de är frasiga. Dela i tårtbitar. Gör klart hemma, ta med och värm snabbt på grill elelr över öppen eld, eller ät dem kalla.
(4 personer)
En matig och läcker sallad.
Strimla salladen och skär tomater och rödlök i skivor. Skala och kärna ur avocadon och skär även dessa i skivor. Häll av bönor och majs. Blanda salladen. Gör en vinägrett med olivolja och limesaft (2 delar olja, 1 del limesaft). Smaksätt med koriander och hackad chili och vitlök. Ta gärna med vinägretten separat i en liten burk eller flaska och häll över salladen strax innan servering så att salladen inte “vissnar”.
(4-6 personer)
Till vinägrett:
När solen går ner serverar du Kanel- och äppeltortillas med vispgrädde och mexikanskt kaffe!
Blanda äpple, farinsocker, kanel, russin och citronskal. Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Stek rullarna på svag värme tills de blir gyllenbruna runt om. Rulla dem i farinsocker. Värm gärna även dessa på en engångsgrill. Servera med vispad grädde och:
(4 personer)
Koka upp vatten, kanelstång och kryddnejlikor. Tillsätt farinsocker och rör om tills det smält. Låt småkoka ca 5 min. Tag upp kanelstång och nejlikor. Häll vattnet på termos.
Ta med snabbkaffet, skeda upp i koppar, häll över vattnet från termosen. Klicka över lite av den vispade grädden.
(4 personer)
I Skånes näst största stad finns det gott om alternativ för att fixa ett roligt…
En poängjakt är en aktivitet som är lika rolig som den är enkelt! En poängjakt…
Vill ditt barn lösa mysterier som Lasse och Maja eller Ture Sventon? Det ska vara…
Att bjuda in till glöggmingel i december är inte bara juligt, mysigt och trevligt -…
Ett roligt julquiz hör julen till! Ett quiz är rolig och enkel underhållning, som kan…
Ruskigt roligt och buskul! Höst och halloween är kul! När mörkret gör sitt intåg blir…