Att umgås utomhus – roliga utomhusaktiviteter för vuxna

aktiviteter utomhus för vuxna

När vi i dessa tider helst inte ska komma för nära varandra är det en utmärkt idé att umgås på lite avstånd utomhus, då kan vi träffas utan att riskera att sprida virussmitta. Men det kan vara svårt att veta vad man då ska hitta på. Att sitta still ute kan vara lite kyligt på vårkanten, en filt eller två hjälper men man kan också göra aktiviteter när man rör lite på sig ute i friska luften.

Här är några förslag och idéer på roliga aktiviteter för vuxna – utomhus:

Fixa ett kul och annorlunda mobilevent

Med våra mobiljakter för vuxna kan man göra en kul aktivitet utomhus. Du bestämmer rutten och när, var och hur långt. Deltagarna, i par eller i små grupper, följer en karta och svarar på roliga frågor i sin mobil. Man behöver inte ens börja samtidigt men 10 lag kan ändå tävla mot varandra på tid. Vi har två olika roliga färdiga event för vuxna med en kul ”story” och färdiga frågor. I Spionjakten ska man jaga två förslagna spioner som stulit en företagshemlighet och i Jorden runt på 80 minuter tävlar man om vem som likt Phileas Fogg, kan ta sig runt jorden på kortast tid.

Vi har också möjligheten att skapa ett alldeles eget mobilevent, med egna frågor. Det är en superkul idé t.ex till födelsedagen – gör ett event med frågor om jubilaren! Så kan man fira med fokus på huvudpersonen men lite på avstånd!

Tipspromenader & mingelquiz

Andra roliga aktiviteter utomhus eller där man inte behöver sitta ner tillsammans är en kul tipspromenad eller ett mingelquiz. Välj någon av våra roliga varianter där man inte bara svarar på en kunskapsfråga rakt upp och ner, utan där det är kul quizfrågor med en twist – och ett kul tema på det hela. Vi har roliga tipspromenader som passar till de jämna födelsedagarna som fokuserar på talet för dagen – i tipspromenaden ”Fira 50” finns 15 frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 50 osv. De finns för 30-, 40-, 50-, 60- och 70-årsdagen.

Vi har också andra kul tipspromenader och mingelquiz, i Efterlyst har 20 svenska kändisar försvunnit spårlöst och det gäller att med hjälp av den knepigt formulerade efterlysningen lista ut vem som söks. I mingelquizet Jorden runt besöker man 14 destinationer jorden runt och ska svara på roliga quizfrågor – perfekt för de ressugna i dessa tider när resandet får vänta.

quiz

I vår tipspromenad med vårkänsla fokuserar vi på den underbara våren! Det här är en tipspromenad som kan passa perfekt för årets lite annorlunda Valborgsfirande.

Alla våra tipspromenader och mingelquiz hittar du här>>

Fira annorlunda med barnen

Vi vuxna förstår att mycket av firande och fest nu måste ställas in eller skjutas upp – det är lite värre för barnen. När man är liten är det långt mellan varje hett efterlängtad födelsedag medan vi vuxna kanske kan hoppa över ett år och gärna låtsas att vi inte blir äldre… ????

Här finns förslag på roliga aktiviteter för barnen  och familjen utomhus och hemma>>  

Bra artikel om tipspromenaden som räddar festen hittar du här.

Sending
User Review
5 (1 vote)