cirkuskalas
Ett kalas med cirkustema är perfekt för de yngre barnen – för visst är cirkus både fantasieggande och färgglatt!

Var?

Ett cirkuskalas är perfekt utomhus på sommaren eller om man t.ex har barnkalas i en gymnastiksal.

För vem?

Ett cirkuskalas är ett kul tema för de yngsta barnen, ca. 4-6 år. Barnen får så klart gärna klä ut sig till cirkusartister.

Hur?

Bygg upp ett litet cirkusområde med olika aktiviteter och olika ”matstånd”. Gör färgglada skyltar. Dekorera med vimplar och flaggor. När barnen kommer får alla barn ett antal biljetter för mat, dryck, snack och aktiviteter. Gör biljetter i olika färger och lägg i ett kuvert eller för att undvika att någon tappar bort sina biljetter sätt dem på ett halsband (gör hål i biljetterna med hålslag och trä upp på ett snöre). Biljetterna kan barnen sedan köpa saft för i saftståndet, popcorn i popcornståndet och korv med bröd i korvståndet. Istället för tårta gör man kanske en glasskiosk?

Andra biljetter gäller för att göra olika aktiviteter som att kasta stövel, gå balansgång, jonglera med bollar, kasta bollar i munnen på clownen (måla en clown på en stor kartong och klipp hål för munnen) osv. Är man ute och det är fint väder kanske man tom får kasta vattenballonger på pappan 🙂

Klarar man de olika utmaningarna får man kanske en liten belöning – eller en biljett till godisståndet, där man får välja smågodis i en liten godispåse innan man går hem.

Ansiktsmålning passar bra på ett cirkuskalas och är kul att inleda med när alla kommer. Ta hjälp av någon som vågar måla, det behöver inte vara så avancerat – det kan vara bara ett hjärna eller några stjärnor på kinden på varje barn.

Mat & dryck?

På ett cirkuskalas serverar man sådant man kan köpa i stånd. Korv med bröd. Popcorn i kartonger. Saft. Glass.

Färdig skattjakt

Vill man ha mer lekar på kalaset har grapevine.nu en färdig skattjakt med cirkustema! Bara några timmar innan premiären upptäcker lejontämjaren Cissi att de sex nycklarna till lejonet Leos bur är försvunna. Låt barnen kasta sig ut i en spännande jakt på nycklarna och på vägen lösa gåtor och utmaningar.

Läs mer om Cirkusmysteriet här>>

Hos Goodies hittar du ännu fler tips och bra idéer Cirkuskalas med lekar och pyssel.

Vi har samlat mer inspiration på Pinterst>>

  • Glasstårta
  • se puede decorar los
  • Färdig skattjakt med
  • Tips, idéer, inspira
  • Kennedy's Vintage Ci
  • Boys Circus Themed B
  • Circus Elephant Wate
  • Mostly for decoratio
  • Circus Birthday Part
  • We have quite a show