Barnkalas Helsingborg

barnkalas helsingborg

I Skånes näst största stad finns det gott om alternativ för att fixa ett roligt barnkalas.

Många föredrar kanske att boka ett färdigt paket någonstans medan andra gärna vill pussla ihop det hela på egen hand för mer variation. Här hittar du olika förslag på aktiviteter för barnkalas i Helsingborg och även förslag på vad du kan göra för att ordna ett spännande barnkalas hemma eller utomhus.  

Barnkalas i Helsingborg – “på stan”

Barnkalas för de små i Helsingborg

För de lite mindre barnen funkar det nästan alltid med ett klassiskt lekland för kalaset och i Helsingborg har du två olika lekland att välja mellan. Lekland är ett enkelt sätt att samla barnen och de får umgås och leka tillsammans i en rolig miljö. De får chans att hoppa i bollhav, åka häftiga rutschkanor, hoppa på studsmattor och så mycket annat. Detta kombineras ofta med en fika i eget rum innan barnen får leka fritt. Nackdelen med lekland är att barnen kanske sprider ut sig och inte hänger ihop hela tiden, man får vara lite uppmärksam på att ingen blir utanför eller ensam om man bjuder ett stort gäng barn. Det kan också ibland kännas lite tråkigt med lekland när det i en viss ålder ofta är kalas på lekland var och varannan helg, men det kanske är mest vi vuxna som känner behov av variation, barnen klagar sällan!

Barnkalas på djurpark i Helsingborg

I Helsingborg hittar du den häftiga tropiska inomhusdjurparken Tropikariet. Här kan man boka kalas för barn som är 7 år och uppåt. Här får barnen chans att träffa och kanske till och med klappa djur från olika världsdelar och lära sig om dem. Så här kombineras nytta med nöje!

Barnkalas med enkel aktivitet i Helsingborg

Ett förslag på att lite enklare barnkalas är att boka mat och bowling på ex. Pitcher’s i Helsingborg. För att göra det hela lite mer spännande skulle man kunna kombinera detta med någon annan aktivitet. Ett roligt tips är att kalaset börjar på ett annat ställe i stan med en spännande mobilskattjakt som ingen vet var den slutar! Man ger sig t.ex. ut på spionjakt med TOP SECRET – Agenternas hemliga uppdrag, och när spionen är avslöjad är man framme vid bowling och mat! Detta funkar ju så klart också bra om man vill sluta någon helt annan stans, på en resaturang eller i en park för picknick!

Barnkalas med lite ”action” i Helsingborg

De något äldre barnen uppskattar säkerligen ett kalas med lite mer action som exempelvis att testa på klättring, danskalas på dansskola, spel på Laserdome eller att få hoppa sig trötta på en Jumpyard. Alla dessa populära barnkalasaktiviteter går att hitta i Helsingborg.

Barnkalas med Virtual Reality i Helsingborg

Vilket barn älskar inte att stirra in i en skärm? Att få testa på Virtual Reality är en superrolig upplevelse som säkerligen kommer att bli uppskattat på barnkalaset. Detta är en aktivitet som passar barn från 8 år och uppåt. Aktiviteten går att boka på VR studion i Helsingborg.

Barnkalas på museum i Helsingborg

Fira kalas på landet fast ni är mitt i stan. På Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg kan man boka in barnkalas och få möjlighet att ta del av fantastisk natur och ett stort lekområde för barnen. Om man bokar barnkalas här får barnen även möjlighet att gå på skattjakt i de fina miljöerna.

escape game

Escape game för barn i Helsingborg

Om du har barn som tycker om att lösa gåtor eller mysterier så är ett escape game en perfekt aktivitet! Många escape games i Helsingborg är dock för vuxna eller äldre barn och det brukar bli ganska dyrt när man betalar per person, särskilt om man vill bjuda många kompisar på kalaset. Då kan det vara ett alternativ att fixa ett eget escape game hemma! Omvandla t.ex. ditt hem till ett mystiskt museum där en dörr låsts, och museets mumier sägs vakna vid midnatt… Läs mer om Flykten från det mystiska museet och andra escape games för barn i olika åldrar här. Det enda som behövs är ett färdigt escape game att ladda ner och en gnutta fantasi och inlevelseförmåga!

För de lite yngre mysterielösarna kan man t.ex. ordna ett spionkalas i Helsingborg med den roliga Spionskolan (för 7-9 år och 10-12 år)!

Barnkalas utomhus i Helsingborg

Om man gillar idén att ha kalas utomhus så kan man, som ett billigare alternativ, styra upp ett kul barnkalas i en park som till exempel Stadsparken i Helsingborg. Med lite fika och en rolig aktivitet kan man göra det både enkelt, unikt och plånboksvänligt. Har man ett kalas utomhus med ett gäng barn är det alltid bra att styra upp lite lekar och aktiviteter. En skattjakt är alltid kul! Hitta på en egen eller om idéerna eller tiden tryter – beställ en färdig skattjakt med kluriga gåtor och utmaningar – här finns massvis med skattjakter från grapevine att välja bland. För utomhuskalas passar t.ex Det stora skogsmysteriet eller Uppdrag: Skattjakt! finfint!

I Helsingborg finns även parken Dockan och temalekplatsen Djungellekan – perfekt för barnkalas! Här kan man ju ta till sig temat och köra ett komplett Djungelkalas, bjud på tropisk frukt och låt barnen ge sig ut på ett riktigt djungeläventyr med skattjakten Djungelmysteriet bland lekplatsens elefanter och gorillor.

Man kan också enkelt bygga upp ett barnkalas utomhus kring en mobilskattjakt där barnen följer karta och löser gåtor i mobilen – läs om hur här>>

Både för kalaset i parken eller i skogen kan man köra en rolig poängjakt. Det brukar i stort sett alla tycka är kul! Särskilt roligt blir det om man ordnar en foto- och filmpoängjakt – som man på ett busenkelt sätt kan göra med en app-baserad poängjakt där barnen får hela 100 spännande uppdrag som ska lösas genom att man skickar in foto eller film. Lekledaren godkänner inskickade uppdrag på en enkla arrangörssajt och appen räknar tid och poäng. Enkelt och kul! För utomhuskalas i parken eller skogen heter poängjakten Naturkampen!

barnkalas helsingborg
Bild: Helsingborgs stad

Barnkalas i Helsingborg – hemma

Att ha kalaset hemma ger många olika möjligheter till aktiviteter och lekar och det är lite enklare att anpassa efter den egna plånboken och födelsedagsbarnets egna idéer. Att planera kalas, med tema, dekorationer, lekar och mat tillsammans med sitt barn är ofta till och med roligare än själva kalaset. Ett hemmakalas blir alltid kul med ett tema! Här finns massvis med tips för olika temakalas.

Om ditt barn inte vill ha ett klassiskt temakalas med superhjältar, pirater elelr prinsessor är ett kanonroligt tema som passar både tjejer och killar att ha ett detektiv- eller mysterietkalas. För vilket barn gillar inte att lösa mysterier som Lasse och Maya och Ture Sventon? Bästa aktiviteten för mysterie- eller detektivkalaset, är den färdiga skattjakten Detektivmysteriet – ladda hem, skriv ut och lek loss! Det blir ett proffsigt kalas utan att du som kalasfixare ska lägga ner massvis med tid eller pengar.

spionkalas Helsingborg

Sending
User Review
5 (1 vote)