Topp 10 aktiviteter till höstens kickoff

kickoff

När semestern är slut brukar det vara bra att samla ihop gänget på jobbet, eller i föreningen, och umgås en stund. Bara för att det är kul och trevligt att snacka ihop sig men också för att det är viktigt med lite “teambuilding”, att svetsa samman gänget, välkomna de som kanske är nya och tagga upp inför höstens utmaningar!

Har du fått i uppgift att fixa höstens kick off med jobbet? Kul! Det behöver ofta inte vara så komplicerat. Något enkelt att äta och dricka – servera plock eller laga mat tillsammans! Och så kanske någon rolig aktivitet som man gör tillsammans. Beroende på kick offens syfte så blanda dem som inte känner varandra så väl, eller låt varje arbetslag bild ett lag.

Beorende på budget, plats och tid finns det ju massvis med olika kick off aktiviteter att välja bland – har du den stora budgeten för massvis med människor kan det vara bra att anlita ett eventbolag, ska du fixa själv för det lite mindre gänget eller har en lägre budget att röra dig med kan det vara bra att fixa aktiviteterna själv. En enkel väg att gå är att ladda ner en färdig teamaktivitet så får du hjälp med det kreativa – men får sedan själv vara organisatör. Enkelt och smidigt och sparar tid och pengar!

Topp 10 färdiga aktiviteter till kickoff!

Quiz på vandrande fot

Våra mobilquiz är roliga och bra teambuilding aktiviteter. Det är kul och knepiga quiz som kräver lite klurande och diskuterande samtidigt som man får en trevlig promenad. Vill man, är det ett utmärkt sätt att ta en grupp från en plats till en annan. Är man många kan man ha många lag som du startar samtidigt och ha upp till fem olika rutter som tar dem från A till B. Två bra mobilquiz för kickoff och teambuilding är:

1. Mobilquiz: Klurigt & Knepigt – Här behöver man slå sina kloka huvuden ihop för att lösa ett kul quiz med logiska klurigheter.

2. Mobilquiz: Vem ska bort? – Associera och fundera tillsammans när ni svarar på 13 frågor om vem som ska bort!

kick off med jobbet

Mingla & quizza!

En superenkel aktivitet att fixa men samtidigt väldigt trevlig och enkel som kan kombineras med det mesta är ett mingelquiz! Bjud på något gått att dricka och låt deltagarna mingla runt och svara på roliga frågor. Det här är en aktivitet som passar bra i kombination med mycket annat, utan att “ta över” tillställningen.

3. Mingelquiz: Efterlyst! – 20 svenska kändisar har försvunnit och det handlar om att med hjälp av den knepiga beskrivningen lista ut vilka de är.

4. Mingelquiz: Jorden Runt – En resa till 14 destinationer med varierade frågor på varje resmål.

Musikquiz

Ett musikquiz är alltid trevligt! Grapevines musikquiz innehåller inte bara låtar utan också ett tema och kluriga följdfrågor som gör att de passar många, med varierade kunskaper. Kör ett musikquiz under middagen, gärna med några frågor åt gånger, då blir det en trevlig aktivitet som blir en röd tråd genom kvällen men ger ändå utrymme för deltagarna att prata om annat!

5. Musikquiz: Vem där? – Kul och brett musikquiz där man ska lista ut ett namn i varje låt och så kommer det följdfrågor om personer med just detta namn!

6. Musikquiz: Oktoberfest! I början av hösten är det ju dags för Oktoberfest! Gör en temafest av din kickoff med korv, saurkraut och det här fyndiga musikquizet med alla tyska hits ni inte visste att ni kunde! Fler tips för att fixa oktoberfest finns här>>

7. Musikquiz: Jorden runt – Låt musiken ta er på en resa jorden runt – lista ut vilken plats som söks och svara sedan på blandade följdfrågor!

Lös en mordgåta!

En annorlunda teamaktivitet är att lösa en mordgåta tillsammans! Är man färre kan man spela ett mordmysterium där alla deltagare ska klä ut sig och spela roller efter manus, men är men fler, eller vill att det hela ska kräva mindre förberedelser och lite mindre av deltagarna, och funka oavsett antalet deltagare kan man istället göra en mordgåta där det bara med hjälp av uppmärksamhet och slutledningsförmåga handlar om att lista ut detaljer om ett mord – och vem som är mördaren!

8. Mordgåta: Mordet på Mystery Manor – mordgåta i klassisk miljö. Var det butlern som gjorde det?

Knasiga tester & utmaningar

Vill man ha en mer fartfylld och lite knasig aktivitet så kan man ha en lek med tester eller utmaningar.

9. Festlek: Testat & Klart – En lagtävling med tester i fina brev.

10. Uppdrag: På 60 sekunder! – Riktigt knasiga uppdrag som alla ska lösas på 60 sekunder – för alla med barnsinnet kvar.

Sending
User Review
5 (1 vote)