Barnens 18 bästa halloweenfilmer!

halloweenfilmer barn

Att se på film är både mysigt och skapar stämning! Här har vi satt samman vår topp 18 halloweenfilmer för barnen. Se på film kan man göra i många sammanhang, tillsammans hela familjen så klart! Men en film kan också vara supermysigt som en lite lugnare avslutning på barnens halloweenfest eller som underhållning för barnen på släktens höstmiddag, kanske medan de vuxna löser en mordgåta?

Ghostbusters

Handlingen kretsar kring en grupp bestående av fyra vetenskapsmän i New York som med hjälp av högteknologisk utrustning utrotar spöken och andra övernaturliga varelser. Klassiker från 1984!

Nelly Rapp -Monsteragent

I denna film från 2020, baserad på de populära böckerna, ska Nelly och hennes hund London tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv man trott – han är monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, Frankensteinare och varulvar, och dras in i ett gastkramande äventyr!

Natt på museet

Larry får jobb som nattvakt på naturhistoriska museet, till hans stora förvåning visar det sig att museets alla invånare kommer till liv på natten.

Gremlins

Billy får ett nytt husdjur i julklapp. En liten, söt, lurvig mogwai. Att ta hand om den är inte svårt, man ska bara inte mata den efter midnatt och undvika solljus och vatten – det går inte så bra och den lilla varelsen klonar sig…

Hotell Transylvanien 1, 2 och 3

På greve Draculas hotell träffas en hel massa mysiga monster! Har barnen sett ettan finns det två till!

Casper

1995 kom filmen om det snälla spöket Casper. En paranormal expert och hans dotter flyttar in i ett övergivet hus som befolkas av fyra spöken – tre busiga, och Casper.

Harry Potter 1-7

Harry Potter är så klart en höjdar till Halloween! Filmerna blir mörkare och läskigare allt eftersom harry och hans vänner växer, så de första filmerna är mest lämpliga för de yngre barnen.

Fantastiska vidunder 1, 2 och 3

“Fantastiska vidunder och var man hittar dem” och de två efterföljande filmerna utspelar sig i Harry Potters värld och innehåller både trollkonster och en massa både söta och skrämmande fantasividunder.

Coco

Filmen Coco från 2017 utspelar sig under den mexikanska ”Día de Muertos” (De dödas dag). Pojken Miguel råkar hamna i dödsriket och har bara tills gryningen på sig att återvända till den levande världen. Filmen bjuder på massvis med coola skelett!

Familjen Addams

2019 gjordes en animerad film om den besynnerliga familjen Addams med barnen Pugsley och Wednesday, pappa Gomez och hans fru Morticia, onkel Fester, farmor och husets butler Lurch och den vandrande handen Thing.

Hocus Pocus 1 och 2

Sarah Jessica Parker och Bette Midler som två av de tre systrarna Sanderson, tre häxor, som återvänder från det döda på All Hallows Eve. Filmen från 1993 har blivit något av en kultfilm ofh 2022 kom det en uppföljare!

Nightmare before Christmas

Barnvänlig skräck och humor när pumpakungen Jack från Halloween-town som har tröttnat på trick or treat och istället utforskar julen.

Nalle Puhs Heffaklumps Halloween

Halloweenfilm för de allra yngsta. Heffaklumpen ska fira halloween för allra första gången men Puh ”råkar” äta upp allt halloweengodis själv och det blir en spännande jakt på nytt godis!

Monsters Inc

En liten flicka vid namn Boo lyckas smyga med monstret Sulley in i monstervärlden – först en fullständig katastrof med tanke på att barn anses vara rent livsfarliga!

Corpse Bride

I en by på artonhundratalet råkar den unge Victor hamna i dödsriket genom att av misstag fria till ett spöke i bröllopsklänning. Livet i dödsriket visar sig vara betydligt roligare än vad man kan tro, men i jordlivet väntar Victors sanna kärlek på honom.

Coraline och spegelns hemlighet

Coraline Jones hittar en hemlig dörr och först verkar det finns en mer tilltalande version av hennes liv på andra sidan, men det visar sig vara något annat och snart måste Coraline använda all sin påhittighet och sitt mod för att ta sig hem igen.

Stora vänliga jätten

2016 gjorde Steven Spielberg film av Roald Dahls bok om flickan Sophie som hamnar hos den stora vänliga jätten i jättarnas land.

Roald Dahls Häxorna

I den här tjusiga filmen från 2020 tar en pojke och hans mormor in på ett överdådigt hotell, tyvärr samtidigt som Storhäxan har samlat sina följeslagare från hela världen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*