Topp 20 halloweenlekar för barn och vuxna!

topplista halloweenlekar

Halloween är en av de klart bästa högtiderna för att leka loss ordentligt med roliga halloweenlekar – oavsett ålder! För visst är det något med mörkret, pumporna, höstdimman och den stora höstmånen som sätter fart på fantasin, och helt plötsligt kan de kännas helt naturligt at klä sig i häxhatt eller slängkappa och leva sig in i en historia om skumma figurer och övernaturliga fenomen. Gör det mesta av halloween och låt de yngre barnen ge sig ut på en skattjakt i spökslottet och de lite äldre barnen fly från det hemsöka huset i ett escape game! Utmana ungdomarna med att fly genom den förhäxade spegeln i ett escape game eller låt dem ge sig ut i mörkret och lösa ett avancerat fantasy-äventyr. De vuxna roar du med ett klurigt mordmysterium eller ett stämningsfullt quiz!

Och det bästa av allt – du behöver inte hitta på allt själv! Vi på grapevine har gjort massvis med halloweenlekar för alla åldrar. Välj och vraka, beställ, ladda ner och lek!

Våra 20 bästa lekar till halloween:

4 halloweenskattjakter för yngre barn

halloween skattjakt

6 lite läskiga escape games och halloweenlekar för barn och ungdomar

3 utomhuslekar till halloween – med karta och gåtor i mobilen

 • Halloweenjakten! (För 8-12 år). Följ karta och svara på gåtor i mobilen. För de lite yngre.
 • Jakten på Spökskatten (10-14 år). Hitta den urgamla spökskatten och befria de osaliga andarna. Gör den utomhus i mörkret – kan bli hur spännande som helst.
 • Jakten på den magiska ringen (Från 13 år). Ett riktigt klurigt fantasyäventyr som passar för de lite äldre, för hela familjen och även vuxna som gillar fantasy!

2 lite roligare tipspromenader till halloween

 • Spökjakten (För 4-6 år och 7-12 år). En roligare tipspromenad för barnen.
 • Mingelquiz: Halloween (För vuxna). Ett mysigt mingelquiz kan användas som tisppromenad ute, men istället för 1-x-2 frågor är det temablad med quizfrågor. Lite klurigare och lite roligare!
halloweenfest barn

3 mordgåtor och mordmysterier till halloween

 • Halloweenmordet på Haunted House. Haunted House är fyllt av ouppklarade mysterier och ett mord begås! Kan ni lista ut vem som är mördaren?
 • Mordet på pensionat Geisthof. På ett ensligt pensionat i bergen samlas gästerna en hösthelg. En storm rasar och ett mord begås! Vem är mördaren?
 • Mord på Menyn. Ett mordmysterium med rollspel för 6-8 personer som utspelar sig på anrika restaurang Teaterkällaren i början på 1950-talet. Alla spelar en roll – vem av er är mördaren?

4 quiz & halloweenlekar för vuxna

 • Festlek: Halloweenfest! Rolog festlek med olika stationer som ger den perfekta halloweenkänslan.
 • Halloweenmusikquiz. Kul och klurigt musikquiz med 23 låtar och följdfrågor.
 • Halloweenquiz. Ett klassiska quiz om allt som har med halloween att göra inkl 11 stämningsswkapande musikfrågor.
 • Mingelquiz: Halloween. Trevlig quiz för mingel. Sätt upp temafrågesidorna var du vill, i en lokal eller hemma. Låt dina gäster mingla i par eller lag och svara på quizfrågorna.

Läs mer om våra halloweenlekar här>>

Här hittar du massvis med tips och idéer för halloweenfirandet>>

Sending
User Review
5 (2 votes)