Grapevine på engelska betyder vinranka på svenska, men kan också referera till kommunikation ryktesvägen eller genom “djungeltelegrafen” som i låten ”I heard it through the Grapevine” från 1966. Låten skrevs av Norman Whitfield och Barrett Strong och har spelats in av en mängd olika artister. Mest känd är kanske Marvin Gayes version från 1968.

Vad är Grapevine.nu?

Grapevine.nu grundades år 2000, då som ett e-magasin om livets goda, så som mat, resor, hälsa, familj, säsong och högtider. E-magasinet skickades ut som e-mail med artiklar, tips, idéer och roliga aktiviteter. Sedan 2013 har grapevine.nu utvecklats till en sajt som vill göra livet lite roligare och säljer färdiga redaktionella produkter för fest, underhållning och umgänge! Här finns festlekar, aktiviteter och gör-det-själv events för barn och vuxna – från skattjakter till barnkalas och escape games och mobilskattjakter för de lite äldre barnen till musikquiz, festlekar och mordgåtor till de vuxnas fester. Gemensamt för alla lekar och aktiviteter är att de är helt färdiga som koncept, man köper dem på webben, laddar hem en fil och skriver själv ut sin produkt. Sedan agerar man själv lekledare och gör aktiviteten till sin egen! Grapevine erbjuder över 200 roliga aktiviteter och festlekar på sju olika språk – så här finns något för de allra flesta!

Det här hittar du hos grapevine:

Skattjakter – temaskattjakterna från grapevine är mycket uppskattade på barnkalas. Man gör en egen aktivitet, hemma, ute eller i en kalaslokal – men man behöver inte själv hitta på det hela. Temaskattjakterna finns för olika åldrar och med en mängd olika teman, från detektiver och pirater till prinsessor och superhjältar.

grapevine skattjakt

Mysterier, uppdrag för barn och escape games är en ständigt växande kategori av aktiviteter för de lite äldre barnen – för vem kan tröttna på spännande mysterier! Ett klurigt escape game är ett riktigt kul alternativ till barn i 10-15 års åldern.

Mobiljakter finns både för barn och vuxna. I grapevines mobiljakter bestämmer man som arrangör själv rutten och sedan löser deltagarna det hela genom att följa en karta och svara på gåtor och utmaningar i mobilen. För barnen finns mobilskattjakter i olika svårighetsnivå, för de vuxna finns mobiljakter som är kul t.ex till företagsevents och kluriga mobilquiz. Mobiljakterna beställer man som vanligt på grapevine.nu och laddar sedan gratis ner vår app Grapevine Treasure Hunt på alla telefoner som ska användas i mobiljakten.

grapevine mordgåtor

Mordgåtor och mordmysterier är en kul form av underhållning – med grapevines mordgåtor kan man fixa sin egen mordmiddag hemma med vännerna. Det finns både mordmysterier där alla deltagare klär ut sig och spelar en avgörande roll i mysteriet och lite enklare mordgåtor där det handlar om för alla deltagare att använda “de små grå” och lista ut detaljer om mordet då man hör en historia – och till sista avslöja mördaren!

Bland quiz, frågesporter och festlekar från grapevine finns en stor mängd roliga aktiviteter som passar på allt från den lilla middagen med vännerna till företagsfesten med kollegorna. Det finns musikquiz, mingelquiz, tipspromenader, festlekar med stationer och också mycket populära quiz för alla säsongens högtider. Grapevines sommarquiz, julquiz och nyårsquiz kommer i nya upplagor med aktuella frågor varje år och har för många blivit en rolig tradition.

Utöver allt detta finns kalaslekar, tipspromenader för barn, bordstabletter, smålekar som bilbingo och naturbingo, pyssel till högtider, bordsplaceringslekar, små lekar vid bordet, sånghäften och mycket mer!

grapewine

Grapevine rabattkoder – finns det?

Ja, faktiskt! Men man behöver inte leta efter en rabattkod som ger en liten procentrabatt på priset. Priserna på lekar från grapevine är så pass låga – man betalar alltid för hela aktiviteten – inte per person – att det inte ger någon större mening att få några kronor i rabatt. Däremot kan man kika runt här på bloggen firafest.se eller i grapevines nyhetsbrev – som man få om man är kund – och hitta rabattkoder som ger alldeles gratis produkter från grapevine. Grapevine brukar bjuda på roliga saker som smålekar för barnen, bordsplaceringslekar, pyssel och sånghäften inför de stora högtiderna. De får man ladda ner helt gratis med en rabattkod från grapevine!

Lekar och aktiviteter på andra språk

Grapevine.nu drivs av ett svenskt företag och alla produkter utvecklas och produceras i original på svenska av grapevines redaktion. Sajten finns dock i flera andra länder och produkterna översätts och arbetas om för att passa i varje land. Utbudet av produkter varierar mellan de olika marknaderna. Många skattjakter och festlekar finns förutom på svenska på tyska, nederländska, danska, norska, finska, spanska och engelska.

Visste du att…

  • Grapevine är också ett danssteg som används inom pardans och folkdans. Det används t.ex i polka, foxtrot, Electric slide och hustle.
  • På Island finns en engelskspråkig nöjestidning och sajt som heter The Reykjavík Grapevine.
  • The Grapevine är en väg i Kalifornien.
  • Grapevine är också en stad i Texas i USA med ca 45 000 innevånare och namnet på en sjö, Lake Grapevine strax norr om staden.

Besök grapevine.nu här>>

Sending
User Review
4.5 (8 votes)