Fixa mysteriekalas med Detektivmysteriet!

mysteriekalas

Vill ditt barn lösa mysterier som Lasse och Maja eller Ture Sventon? Det ska vara ett klurigt fall, fingeravtryck, fotspår att följa, kluriga gåtor att lista ut och en mystisk tjuv att avslöja? Så klart!

Vill du inte själv gnugga de små grå cellerna eller har lite begränsat med tid så finns det ett färdigt, buskul detektivmysterium att ladda ner från grapevine.nu! Du får en färdig skattjakt med allt som behövs för att fixa ett mysigt och mystiskt mysteriekalas!

Vilken ålder passar Detektivmysteriet för?

Detektivmysteriet finns i två svårighetsnivåer, för 4-6 år och 7-10 år. Det enklare mysteriet väljer man för de barn som ännu inte kan läsa själva och det lite klurigare passar bra för barn som har börjat skolan. Historien är densamma men gåtorna i mysteriet lite olika svåra. Har du ett kalas med barn i sex-sjuårsåldern kan båda versionerna funka bra, den lättare blir ett mer fartfyllt äventyr, medan den svårare kräver lite mer klurande, och kanske lite hjälp från en vuxen. Har du en stor barngrupp kan det vara bra att göra det hela lite enklare.

Vad handlar Detektivmysteriet om?

I Småköping händer det mystiska saker! Sex värdefulla böcker har försvunnit från biblioteket och bibliotekarien Bella Blädder är förtvivlad. Hon har vänt sig till stadens detektiv Fingal Finn, men han kan inte lösa fallet. Nu har Bella utlyst en belöning till dem som kan hitta böckerna och avslöja tjuven. Det är dags för barnen att ge sig ut på ett mysterium!

mysteriekalas

Vad ingår i detektivskattjakten?

Det är enkelt! Du köper, laddar ner och skriver ut en fil. I produkten finns en guide, en lista med ledtrådar till gömställen, ett kartblad, ett lekschema, en inledande historia, sex gåtor, tre utmaningar med rekvisita, kort med misstänkta boktjuvar, upplösningen på mysteriet, en liten detektivhandbok med pyssel och ett diplom till varje liten detektiv. Till skattjakten får man också ett fint inbjudningskort i word, enkelt att redigera själv och bjuda in till mysteriekalas!

Hur får jag Detektivmysteriet?

Detektivmysteriet köper man online på grapevine.nu, får levererat direkt på orderbekräftelsesidan och i mail, laddar ner och skriver ut själv. På så vis kan man skriva ut så mycket man behöver av t.ex detektivhandböcker (fina att duka med!) och diplom. Med digital leverans så betalar man ju så klart ingen frakt och den nästan omedelbara leveransen kan vara en räddning för den stressade kalasfixaren! 🙂

Ladda ner detektivmysteriet hos grapevine.nu här>>

Hur funkar en skattjakt?

Som lekledare planerar du skattjakten med hjälp av vårt lekschema och en massa ledtrådar till gömställen, eller karta, om man hellre vill det. Ledtrådarna är sådana som funkar hemma och ute, som t.ex “Jag äter dammråttor”, då ska barnen lista ut att nästa gåta finns vid dammsugaren. Om man istället väljer att göra skattjakten med karta ritar man en enkel karta på kartbladet och markerar var man sätter upp gåtorna. Tänk på att det kan vara svårt för yngre barn att läsa karta, då kan det vara bättre att göra det hela med ledtrådar.

Du klipper ut en del rekvisita, som kort med de misstänkta, ett pussel och kort med böckerna som hittas under vägen.

Du sätter sedan upp startbladet med barnens uppdrag, gåtorna, utmaningarna och “slutdestinationen” biblioteket på valda ställen, enligt ditt lekschema. I slutet sätter du också upp den kluriga gåtan där man ska lista ut vem boktjuven är!

Och till sist gömmer du skatten – bibliotekariens utlovade belöning! Kanske en godispåse till varje liten detektiv?

Nu är det bara att sätta igång!

En lekledare går med barnen (en för varje grupp om man har flera grupper). Lekledaren hjälper du yngre att läsa, ger ledtrådar och kollar av att barnen ger rätt svar på gåtorna och “hittar” böckerna. För varje gåta barnen löser får det ett kort med en bok på. Tre gånger på vägen kommer barnen fram till utmaningar de ska lösa, som inte handlar om en gåta och att hitta en bok. De ska gömma sig, smyga efter mystiska fotspår och lägga pussel (utmaningarna kan man välja bort om man t.ex. har begränsad tid eller utrymme).

När de hittat alla de försvunna böckerna är det dags att avslöja tjuven med hjälp av fingeravtryck, lämna tillbaka böckerna till biblioteket och hitta belöningen!

detektivmysterium för barn

Läs mer om Detektivmysteriet och ladda ner det här>>

Fler tips!

Sending
User Review
5 (1 vote)