Poängjakt med 100 uppdrag – i mobilen!

poängjakt

En poängjakt är en aktivitet som är lika rolig som den är enkelt! En poängjakt passar också i en hel massa sammanhang och för deltagare i alla åldrar!

En poängjakt innehåller typiskt en mängd olika uppdrag som lag ska lösa, och som ger olika poäng beroende på svårighetsnivå. Det kan vara allt från några få uppdrag till uppdrag som varar i flera dagar. Uppdragen i en poängjakt ska ju så klart anpassas till de som ska göra den, var man är och hur lång tid det hela ska ta.

Har man en poängjakt med uppdrag på papper behövs en kontrollant, eller ibland en per lag, som kollar av korrekt utförda uppdrag. Ett annat kul sätt att fixa en poängjakt är att göra en fotopoängjakt där lagen skickar in bevis på utförda uppdrag med mobilen.

Färdiga poängjakter med mobilen

Vill man göra en busenkel och jättekul poängjakt kan man använda grapevines färdiga poängjakter som man gör med appen grapevineQUEST på mobilen. Då använder de deltagande lagen appen och få där en massa färdiga uppdrag som de sedan genomför genom att ta en bild eller göra en film. Man kan ha upp till tio lag som tävlar mot varandra. Den som är lekledare är enväldig domare och den som godkänner och underkänner uppdrag på en enkel arrangörssajt där man ser alla lagens inskickade bilder och filmer. Appen räknar tid och poäng!

I stort sett inga förberedelser behövs. Man väljer vilken poängjakt man vill göra, de finns med olika teman och anpassade för olika syften och platser, och sedan hittar man på lagnamn. Deltagarna laddar ner appen på en telefon per lag. Poängjakten startas genom att man skannar en QR-kod med appen och så kör det hela igång! Efter avslutad poängjakt kan man också, om man vill, ladda ner alla bilder och filmer – att titta på alla knasiga uppdrag och olika kreativa lösningar kan vara en riktigt roliga avslutning på aktiviteten!

Se alla superroliga poängjakter med olika teman här>>

poängjakt med mobil

10 roliga sätt att använda en poängjakt!

1. Poängjakt för teambuilding

Poängjakter är perfekta teambuilding aktiviteter! Man måste samarbeta för att lösa uppdrag men också för att hitta den bästa strategin, vilka uppdrag ska man lösa för att få mesta möjliga antal poäng på begränsad tid?

I poängjakten Lagkampen finns 100 uppdrag som tillsammans skapar en kanonrolig aktivitet för teambuilding. Här ska man ta foton och göra filmer på allt från enkla saker till mer abstrakta och man ska som lag genomföra en massa uppdrag som ska dokumenteras. Lagkampen är gjord för att funka i princip var som helst och funkar utmärkt till exempel på kontoret eller i skolan. Uppdragen funkar lika bra för vuxna som för de lite äldre barnen och ungdomarna. Vill man ha en snabb, enkel och rolig teambuilding aktivitet på kontoret eller under konferensen är den här poängjakten perfekt. Uppdragen är roliga, kräver en hel del uppfinningsrikedom och kreativitet – och framföra allt samarbete!

teambuilding

2. Poängjakt i stan

En poängjakt där man ska röra sig runt i stan, hitta saker och behöva be andra människor om hjälp är jättekul! Poängjakten Stadskampen kan man göra i vilken stad (eller del av stad) som helst, när som helst och så länge man vill (speltiden går att variera mellan 30-90 minuter). Det här är en perfekt aktivitet när man vill ha något kul, utmanande, fartfyllt och enkelt fixat! Du kan få den där superroliga upplevelsen med lag som jagar runt på stan – men utan att för den delen bli bunden till tid och plats eller anlita ett event bolag. Med grapevineQUEST fixar du själv – och till en mycket rimlig peng! Det här är perfekt för teambuilding för alla typer av grupper men också bara för att ha kul! Stadskampens 100 roliga uppdrag lämpar sig för vuxna och ungdomar som kan leka i en stadsmiljö. Avsluta med en middag eller en drink och kolla tillsammans på alla roliga foton och filmer!

3. Poängjakt utomhus i skogen eller parken

Naturen är ju en ständig källa till inspiration och där finns gott om utrymme att leka! Naturkampen är en poängjakt gjord för att vara ute i friska luften. Här handlar uppdragen om att hitta saker i naturen och skapa roliga bilder och filmer med naturen – och laget – som hjälp! Naturkampen har 100 uppdrag – en del av dem handlar om att hitta saker i naturen, andra om saker laget måste skapa eller göra och dokumentera. Det hela kräver samarbete, laganda, kreativitet, lite naturkunskap och att ibland tänka utanför boxen. Lika bra som teambuilding aktivitet som en superkul aktivitet på skogsutflykten eller som aktivitet på kalaset. Naturkampen passar alla – från barnen som kan läsa och uppåt.

4. Poängjakt för yngre barn

poängjakt för barn

Minikampen innehåller 50 lite enklare uppdrag för barn som just lärt sig läsa. Uppdragen är kortfattade och lite mindre komplexa men även här måste man hitta och göra saker, tänka till och vara kreativ. Det här är en poängjakt som passar lika bra på kalaset som för att svetsa samman laget i föreningen eller varför inte i skolan- måste ha koll på både bokstäver, färger och siffror – men på ett jätteroligt sätt! Och som alltid i en poängjakt sätts samarbetet på prov – en perfekt teambuilding aktivitet för yngre barn!

5. Poängjakt på festen

Varför inte inleda festen med en rolig poängjakt? Det är ett supertrevligt sätt för människor att lära känna varandra och en rolig och kanske lite ny och annorlunda vuxenlek. Eller kanske för olika generationer att tävla mot varandra på släktträffen. I en fotopoängjakt har barn och ungdomar många gånger en fördel över de äldre, när det är uppfinningsrikedom och kreativitet, snarare än kunskaper och erfarenhet som sätts på prov! Välj poängjakt efter miljö – vill ni ut på stan eller i naturen, eller vill ni bara vara hemma? De 100 uppdragen i Lagkampen funkar finfint hemma!

6. Poängjakt till svensexa och möhippa

Att göra olika uppdrag på stan brukar många gånger vara ett inslag i en möhippa eller en svensexa. Med Stadskampen kan man ta detta till en ny och lite proffsigare nivå. Dela upp gänget i lag och lek loss – kanske på väg från en aktivitet till en annan. Att kolla på foton och filmer tillsammans blir sedan en kul grej till kvällen!

7. Poängjakt till julfesten

Maxa julkänslan och bjud på en riktigt rolig aktivitet på julfesten eller kanske hem,a för hela släkten under juldagarna! I Julkampen finns 100 riktigt roliga och utmanande och juliga uppdrag. Perfekt om man vill ha en fartfylld aktivitet på julfesten på jobbet, i föreningen eller hemma! Det enda som krävs är att det är juletid med lite pynt och annat julmys. Strategiskt tänkande, lagsamarbete, uppfinningsförmåga och förmågan att associera fritt kring ämnet jul behövs!

poängjakt

8. Poängjakt inomhus

Man behöver inte massvis med plats för att göra en poängjakt, det går bra att göra inomhus. Lagkampen och Minikampen behöver till exempel inte en massa utrymme eller extra saker. Det man har hemma, på kontoret eller kanske i klassrummet funkar fint.

9. Poängjakt för många

Poängjakterna med grapevineQUEST kan göras för 1-10 lag. När man beställer sin poängjakt väljer man om man vill ha en poängjakt för 1-5 lag eller för 6-10 lag. Lagstorleken kan man sedan justera efter hur många man är, en bra lagstorlek är 3-6 personer, men man kan så klart vara några till. Begränsningen ligger inte i antalet personer, utan i antalet lag som lekledaren kan hantera, för när alla lag sätter igång och skickar in uppdrag blir det mycket att göra! Är man många lag kan man vara två lekledare som hjälps åt att godkänna uppdrag – de får garanterat roligt!

Vill man ha ännu fler lag kan man så klart köra flera poängjakter parallellt, med en eller två lekledare per poängjakt. Lagens tid räknas alltid ner i appen, så lagen får exakt lika lång tid även om de inte börjar exakt samtidigt. Och till sist får varje lag en slutpoäng – kör man flera av samma poängjakt parallellt går det så klart at jämföra alla lags slutpoäng och kora en vinnare!

10. Poängjakt på barnkalas

En poängjakt är en jätterolig barnkalaslek! De yngre barnen kan ta sig an uppdragen i Minikampen, de lite äldre barnen som läser bra är redo för Lagkampen! Har man kalas utomhus, i skogen eller parken, är Naturkampen perfekt! Tiden i poängjakterna kan du som lekledare justera så att det passar kalasets andra hålltider. För de yngre barnen vill man förmodligen ha en lite kortare aktivitet så att de klara att hålla fokus hela vägen in i mål, medan de lite äldre barnen vill ha mer tid på sig för att hinna med så mycket roligt som möjligt! En riktigt bra poäng 🙂 med en poängjakt med grapevineQUEST är att barnen får leka med sin favoritpryl – mobilen! Och är det något de kan från unga år är det ju att ta bilder och göra film. Leken är inte bara kul utan kan skapa fantastiska minnen – spara bilder och filmer!

Om du eller barnen vill ha en poängjakt utan mobile, finns det en rolig poängjakt på papper, för 8-12 år här>>

Sending
User Review
5 (1 vote)