Halloweenfest – rysligt roligt för barnen! Alla våra bästa tips!

halloweenfest barn

Halloween är en mysrysig högtid som ligger så bra i slutet av oktober när hösten börjat bli mörk och kall och man kan behöva lysa upp tillvaron med pumpalyktor! Ordna en rolig Halloweenfest för barnen eller om det finns en födelsedag att fira är halloween ett riktig kul tema på kalaset!

Här har vi samlat en hel massa tips och idéer till halloweenfest:

1. Halloweenfest inbjudningskort

Skicka ut inbjudan till halloweenfesten i god tid – det kan vara fler än dina barn som har kommit på idén att de vill ha Halloweenfest! Dessutom är det ofta höstlov i samband med Halloween så det kan vara bra att vara ute i god tid eftersom många kanske hittar på andra saker i samband med helgen.

Själva Halloween – All Hallows Eve – är det den 31 oktober – men en halloweenfest kan man ju ha både före och efter det verkliga datumet. Läs mer om när och varför vi firar Halloween här.

Här kan du göra fina Halloween inbjudningar i mallar med din egen text eller skicka en digital fin inbjudan till Halloweenfesten:

Inbjudningskort Halloweenfest för barn finns här>>

Inbjudningskort Halloweenfest till vuxna hittar du här>>

Även i vår inbjudningsapp kan du göra fina digitala inbjudningar till Halloweenfest>>

halloweenfest inbjudningskort skriva ut

2. Halloweendekorationer

Till halloween ska det pyntas! Pumpalyktor är ett måste! Använd fantasin och gå loss på dina egna skapelser. På vår pinterest-anslagstavla hittar du inspiration. Tips! Släng inte pumpakärnorna! Gör dem rena från fruktkött och skölj dem. Rosta dem sedan långsamt i lite olja i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Salta och ät medan de fortfarande är ljumna. Perfekt Halloween snacks!

Dekorera också huset med spindelväv med spindlar i fönstret och annat roligt Halloweenpynt! Det är bara fantasin som sätter gränserna.

halloweenpyssel

Här finns lite bra Halloween pynt att skriva ut till halloweenfesten – skriv ut allt gratis från grapevine.nu med rabattkoder!

Flasketiketter för häxbrygd och trolldryck!

Skriv ut våra fina flasketiketter och klistra på stora och små flaskor så har du fixat drycken till halloweenfesten. Ladda hem, skriv ut, klipp och klistra. Enkelt och effektfullt!

Här får du kupongkoden så att du kan ladda ner etiketterna helt gratis och dessutom tips på våra 5 bästa halloweendrinkar – också för barnen! >>

flasketiketter halloween

Halloween pyssel – spel och dekorationer

Pyssla ska man göra till Halloween! Här finns kul pyssel att skriva ut – 3 små spel, kort, etiketter och fladdermusdekorationer! Läs mer och skriv ut gratis>>

halloween pyssel skriva ut

Bordstabletter med pyssel!

Duka med en fin bordstablett med halloweenpyssel! Använd som underlägg på varje plats och låt barnen pyssla och färglägga en stund i väntan på Halloweenmaten! Bordstabletten blir ett fint inslag i Halloweendukningen! Här kan du skriva in bordstabletten gratis>>

halloween pyssel skriva ut gratis

3. Enkla halloweenkostymer för barnen att göra själv

Till Halloweenfesten är det superkul att klä ut sig! Så här års brukar det finnas gott om häxor, monster och vampyrer. De små barnen behöver ju dock inte klä ut sig till något läskigt, det går också bra att klä ut sig t.ex till pumpa eller sjörövare. Man behöver inte heller köpa dyra halloweenkostymer, det går bra att göra en halloweenkostym till barnen själv. En enkel kostym är t.ex en svart katt. Svarta tights, en svart långärmad tröja, kattöron på ett diadem och en svans tillsammans med en ansiktsmålning som katt blir en superfin Halloweenkostym!

Ju äldre barnen blir desto mer avancerade brukar kostymerna bli. Tänk bara på att inte göra något som är för läskigt, även om barnen som klär ut sig tycker det är kul, är det viktigt att inte något litet syskon blir livrädd. Kostymer med ansiktsmasker brukar vara särskilt otäcka och ofta blir det mycket finare att sminka sig eller göra en ansiktsmålning.

Här finns tips på flera enkla Halloweenkostymer att göra själv>>

enkla halloween kostymer barn

4. Mat och snacks till halloweenfest

På halloweenfesten ska det ju också finnas något att äta! Servera snacks eller gör en hel Halloween buffé! En del går ”all in” och gör mat som ser riktigt läskig ut, men det kan vara bra att tänka på att barnen gärna ska äta den också.

Här finns några tips på kul läskigt god mat att göra till halloweenfesten: korvmumier, äppelmonster och monsterburgare – läs här>>

halloween mat

Här hittar du vår goda Halloweenbuffé med halloween recept på t.ex korvmonster och spökpizza!>>

5. Halloween lekar

Naturligtvis måste man leka på Halloweenfesten! Man kan leka små lekar eller låta barnen lösa ett ett lagom läskigt mysterium på Halloweenfesten! Hitta på själv, eller om tiden tryter ladda hem ett färdigt från grapevine.nu.

halloween skattjakt

Till de yngre barnen rekommenderar vi en ruskigt rolig skattjakt! Halloweenmysteriet, Spökmysteriet och Mysteriet på monsterbalen är alla skattjakter som passar perfekt på Halloweenfesten. De kan göras inne eller ute och med få barn eller många. De finns alla i tre åldersanpassade versioner, en för de yngsta som ännu inte läser och skriver (ca. 4-6 år) och en för barn som börjat skolan (ca. 7-10 år).

halloween skattjakt

För de lite äldre barnen finns roliga escape games och kluriga mobilskattjakter som passar perfekt som Halloweenlekar. Låt barnen ta examen från Hallows skola för häxeri och magi eller fly från det hemsökta huset! Det finns också en rolig lek med spännande uppdrag att lösa – både tankenötter och en del mer praktiska halloweenutmaningar!

lekar halloweenfest

Man kan också utmana barnen med en kul mobilskattjakt – i spännande mörker om man vill. Barnen ska följa en karta och svara på kluriga gåtor i mobilen!

halloween lekar utomhus

Ska du ha Halloweenfest för vuxna så ska det ju också lekas! Här hittar du halloween spel för den vuxna halloweenfesten>>

Här beställer du, laddar hem och skriver direkt ut 30 roliga lekar till halloweenfesten>>

halloween lekar barn

Halloween musik

Inget skapar stämning som musik! Till Halloweenfesten behövs så klart den optimala, läskiga spellistan! Här finns en spellista till barnens Halloweenfest med kul halloweenlåtar, välkända läskiga låtar och ruskiga ljudeffekter på Spotify>>

Halloween film

Som en mysrysig avslutning på barnens halloweenfest passar det bra med en film! Här finns en lista på barnfilmer som vi tycker passar bra till halloween>>

halloween film barn
Sending
User Review
5 (2 votes)