Halloween 2020 – lekar och aktiviteter ute & hemma med distans!

halloween 2020 corona

Halloween 2020 är vi kanske i ännu lite större behov av att mysa och ha kul – men vi ska ju så klart vara försiktiga med tanke på smittspridning av Covid-19, så Halloween ska kanske inte firas med den största Halloweenfesten i år. Att gå “bus eller godis” från hus till hus ska man kanske också vara lite försiktig med och får hitta på något annat litet firande för barnen. Och det finns mycket man kan göra hemma och ute, för familjen, de närmaste eller en lite grupp barn. Sätter man bara på sig kläder efter väder är det skönt att vara ute även på hösten, och det blir ju lite extra spännande i mörkret med ficklampa om man är barn! De vuxna kan ta tekniken till hjälp och fixa AW med roliga aktiviteter på distans eller också umgås utomhus och med distans.

Här är lite idéer för hur man kan fira Halloween 2020!

Skattjakt, Escape games och uppdrag!

Alla våra Halloweenskattjakter för de lite yngre barnen (4-6 år och 7-10 år) går utmärkt att göra både inne eller ute med ledtrådar eller med karta. Tre skattjakter, Halloweenmysteriet, Mysteriet på Monsterbalen och Spökmysteriet passar perfekt till halloweenfesten – eller bara till familjens barn i den lilla skalan.

halloween skattjakt

Uppdrag: Halloween (8-12 år) passar bra att göra utomhus och går lätt att genomföra med flera grupper barn. Ett bra alternativ för den större barngruppen som man inte vill tränga ihop inne!

Spökjakten (4-6 år och från 7 år) är som en extra rolig tipspromenad men kluriga frågor och några gåtor att lösa. Den passar perfekt att utföra utomhus och med distans och är ju enkel att fixa. Om man låter barnen lösa den när det är mörkt, märker ut vägen med reflexer och lyktor och ger barnen ficklampor blir det spännande!

halloween tipspromenad

Våra spännande Escape games som Hallows skola för häxeri och magi (7-9 år och 10-14 år) och Flykten från det hemsökta huset (9-14 år) är uppbyggt med “stationer” eller rum och kan också genomföras ute om man vill, och de passar också perfekt även för mindre grupper av barn som kan klura tillsammans!

lekar halloweenfest

Mobilskattjakt

Perfekta skattjakter för halloween 2020 är våra mobilskattjakter! De gör man genom att följa en karta och svara på gåtor i mobilen! De görs utomhus och du bestämmer själv var, när och hur långt! Jakten på spökskatten utspelar sig under just en mörk höstkväll i halloweentid (10-14 år) och i Halloweenjakten ska det också lösas gåtor om skumma figurer. Halloweenjakten passar för barn i ålder 8-12 år om de ska lösa den själv, men funkar också bra för barn i blandade åldrar som kan hjälpas åt att lösa gåtorna. Ett kul alternativ för familjen – och kanske också att bra alternativ för barnen istället för en “bus eller godis”-runda!

halloween 2020

Lös en mordgåta!

Våra enkla mordmysterier som inte kräver utklädnad och skådespelarinsatser är kul och enkla att genomföra – även halloween 2020. Eftersom mordmysterierna består av ett bakgrundsmaterial och sedan en mordgåta i kapitel som läses upp kan man genomföra den utan att behöva komma för nära. En sådan här mordgåta går ju till och med att genomföra på distans genom skype eller teams! Halloweenmordet på Haunted House maxar definitivt Halloweenstämningen, även Mordet på pensionat Geisthof innehåller sådant som passar till Halloween som höststormar, fladdermöss och en skum betjänt i frack med hemligheter i källaren på det avlägset belägna pensionatet.

mordgåta till halloween

En av våra mordgåtor, Mordet på Mystery Manor, finns i två varianter. En vanlig mordgåta som läses upp – men också i en event- / mingelvariant där mordgåtan delats upp i 14 små avsnitt på papper som man sätter upp i en lokal eller längs en promenad. Det här är ett annorlunda och ganska så kul sätt att göra en halloweenaktivitet 2020! Eftersom eventvarianten av Mordet på Mystery Manor egentligen är tänkt till många kostar den lite mer än en vanlig mordgåta – men för att flera ska kunna göra en mordgåta i små grupper och på distans i år bjuder vi på 100 kr! Fyll i rabattkoden HALLOWEEN2020 när du beställer så dras rabatten i kassan!

mordmysterium utomhus

Halloweenquiz till halloween 2020

Även ett halloweenquiz kan man ju faktiskt köra på en digital AW! Låt alla duka upp med en Halloweendrink och lite rostade pumpakärnor och sätt igång! Vårt Halloweenquiz har 26 blandade frågor, varav 11 musikfrågor och Halloweenmusikquizet är baseras på 23 låtar med kluriga följdfrågor.

Ett mingelquiz är vad det låter som, quizfrågor men på lappar som en tipspromenad. Man går från station till station, läser och svarar på frågorna på ett fint svarsformulär. Vårt mingelquiz: halloween är en kul och stämningsskapande festlek där det är lite enklare att hålla distans. Den kan så klart också göras utomhus!

halloween 2020

Alla våra festlekar för stora och små till Halloween hittar du här>>

Njut av hösten och en rysligt mysig Halloween – och var rädda om er!

Sending
User Review
4.67 (3 votes)