Mellomys med melloquiz – musikquiz för barn!

musikquiz för barn

Då var det dags igen! Nu tar melodifestivalen över lördagskvällarna – särskilt för barnfamiljerna som inte brukar ha något annat val än att engagera sig i detta älskade – och hatade – evenemang. Men det som är mysigt med mello är att hela familjen ofta bänkar sig och ser tillsammans – något som inte är helt enkelt att uppnå i dessa tider av individuella skärmar. Så man kan helt enkelt strunta i om låtarna är bra eller inte utan bara bejaka och mysa!

Mellokalas eller mellomys?

Man kan ju så klart ha mellomys för familjen men man kan också bjuda in fler!

Melodifestivalen kan också vara ett kul tema på kalaset i melodifestivaltider. Eller fixa mellomys eller pyjamasparty med mello för några kompisar där man äter, myser, dansar, sjunger, quizzar och kollar mello!

barnkalas pyjamasparty

Dekorationer

Det ska så klart vara ballonger, färgglatt och massvis med glitter! Glow-in-the dark-armband är billiga små presenter till gästerna. För kalas och mys kan man också pyssla egna mikrofoner med en toarulle, en stor flörtkula glitterfärger, paljetter, dekorationer och lim. En annan kul grej att göra är att köpa billiga solglasögon till alla barn och låta dem dekorera varsitt par med fjädrar, paljetter, piprensare, färg, klistermärken osv.

Lekar och aktiviteter till mellokalas och mellomys

Karaoke

Karaoke till mellolåtar är så klart en given hit!

Danslekar till mellolåtar

Dansstopp, limbo, musikstolar och danstävlingar där man ska dansa knäppast, fulast, på ett ben, utan att använda armarna osv är kul. Allt till mellolåtar förståss! Ha små vinster att dela ut allt eftersom.

musikquiz för barn

Musikquiz för barn: Melloquiz

Så klart ska man värma upp med ett melloquiz! Vi har ett musikquiz som passar barnen och hela familjen – bara med mellolåtar förståss! Det har frågor som mest sträcker sig några år tillbaka i tiden och är uppdaterat inför årets mello. Eftersom de mellointresserade barnen ofta är bättre på att hänga med kan quizet med fördel användas för att tävla barn mot vuxna – vuxna förbered er på att förlora!

Vårt melloquiz har en färdig Spotify spellista med 21 mellolåtar, frågor om artister så klart men också kul följdfrågor om sådant som bara barnen har koll på. Fina svarsformulär och facit finns också så klart – du laddar hem filen och skriver ut så mycket som du behöver!

Melloquizet funkar både för familjemyset, mellomyset med kompisarna och för mellokalaset. Antingen låtar man alla skriva ner alla sina svar, eller så låtar man lagen ropa sitt lagnamn för att svara på den första frågan, som ofta handlar om artist, sedan har alla möjlighet att svara på följdfrågorna på sitt svarsformulär. Vårt musikquiz för barn funkar för alla melllointresserade barn upp till tonåringarna. Svårighetsnivån är lite blandad så att alla ska kunna något, men inte allt!

Läs mer och ladda hem Melloquizet här>>

musikquiz för barn

Kolla parodier

Bröderna Norberg har gjort sig kända genom att göra parodier på mellolåtar. Det kan vara en kul uppvärmning inför mellon att kolla in lite parodier.

Här finns parodierna från 2019 åra final>>

Ett annat kul klipp att kolla in är David Lindgrens mellokavalkad från 2017 – det finns här>>

Mat & dryck

Mysigt med en lite lyxig touch är väl maten för mellomys.

Ett gott bål i champagneglas är en trevlig välkomstdrink. Blanda juice och / eller läsk med Loka Crush eller smaksatt mineralvatten. Garnera med frukt. Har man många på kalaset kan man klippa ut små rundlar efter glasets fot i vanligt papper och skriva barnens namn på, så är det enklat att hålla reda på glaset. Det kan också vara en trevlig liten förstaaktivitet att låta alla barn dekorera sin egen rundel med färg- och glitterpennor!

Gör din egen pizza

Om man inte är för många och har ugnskapacitet kan man låta barnen göra sina egna pizzor. Enkelt är att använd tortillabröd som pizzabotten – eller gör små pizzabottnar av vanlig pizzadeg. Ta fram ett urval av fyllningar och låt barnen gå loss på sin egna pizza.

melodifestivalen kalas

Tacobuffé

En tacobuffé med massvis med gott att fylla tacosarna med är en melloklassiker.

Plockmat

Man kan också göra en plockbuffé med kallskuret, kycklingvingar, grönsaksstavar, små snittar med fyllning, nachochips, frukt osv. Det kan också serveras så att man plockar en tallrik och sitter framför TV:n om man äter när mellon har börjat.

Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen sänds som vanligt i sex program, fyra deltävlingar, andra chansen och final och det hela tar sin början lördagen den 1 februari. Årets programledare är Lina Hedlund, Linnea Henriksson och Davis Sundin. Finalen sänds den 7 mars i Friends Arena i Solna.

Turnéstäderna är:

1/2: Deltävling 1 – Linköping
8/2: Deltävling 2 – Göteborg
15/2: Deltävling 3 – Luleå
22/2: Deltävling 4 – Malmö
29/2: Andra chansen – Eskilstuna
7/3: Final – Stockholm

Här finns alla artister som kommer att tävla i de olika deltävlingarna>>

 • Musikquiz för barn: Melloquiz Ett superkul musikquiz för barn med låtarna från mellon som ungarna älskar och följdfrågor om sådant som bara de vet! Quizet är perfekt för en mellofest, ett pyjamasparty eller bara för mellomys med vännerna! #quiz #musikfrågesport #frågesport #mello #mello2020 #musikquiz
 • Quizet funkar för alla barn som gillar mello – åldern spelar inte så stor roll. Blandar man barn i lite olika ålder kan även de yngre barnen vara med. Men quizet är också superkul på mellofesten eller pyjamaspartyt för de äldre barnen - upp i tonåren! Svårast är kanske quizet för de vuxna som inte hänger med lika bra - så det funkar också bra för hela familjen! Varför inte tävla barn mot vuxna?
 • Ordna kalas, fest eller pyjamasparty med melodifestivalen tema! #melodifestivalen #mello #mellofest #meodifestiveln fest #melodifestivalen tema #melodifestivlen mat #melodifestivalen pyssel
 • Glasstårta
 • How to make your own DIY glitter glasses! Check it out on Capturing-Joy.com
 • How To Make Glitter Cake Pops Like A Troll. Recipe inspired by the Dreamworks movie Trolls.
 • DIY-Glitter-Champagne-Bottle-Steps
 • Easy Party Glitter Cups
 • pink and glitter cupcake                            …
 • Purple Chocolat Home: Periwinkle's Birthday Party and Disco Dust Pops
 • Congratulations @johnlundvik ⭐️ Winner of @melodifestivalen 2019! Wearing @arild_links Humanium metal Bead bangle!😍
 • Loreen, Eurovision 2012 Winner (Sweden)

Mer inspiration hittar du på vår Mellofest- anslagstavla på pinterest:

Sending
User Review
5 (3 votes)