Nya quiz till födelsedagsfest 2022!

60-årsfest

Fyller du jämt 2022? Är det nu du passerar en av de där magiska gränserna? Men vi vet ju alla att det inte känns väldigt annorlunda dagen efter en födelsedag, än dagen innan, förutom att man kanske är lite trött om man firat som sig bör!

En 30-årsdag eller 50-års födelsedag kan man fira stort eller litet, med familjen eller med stor fest. Här hittar du lite tips till 30-årsfest, 40-årsfest, 50-årsfest och 60-årsfest!

Festlekar till födelsedagsfest

En kul aktivitet till födelsedagsfesterna är så klart ett quiz som ger en tillbakablick på de år som föremålet för firandet har varit med!

Varje år kommer det nya färdiga födelsedagsquiz från grapevine.nu. De börjar året då huvudpersonen, och andra kändisar föddes och gör sedan nedslag i historien fram till året för firandet. Frågorna är blandade, om stort och smått, om stora världshändelser men också sådant där som vi nästan glömt men kanske minns när vi hör det, om tv-serier, film och mycket annat. I alla quiz finns också en hel del musikfrågor, som skapar den rätta nostalgiska stämningen! Vem av gästerna kommer ihåg mest från åren som gått?

Födelsedagsquizen finns till den som fyller 30, 40, 50 och 60, och alltså i år föddes 1992, 1982, 1971 och 1962. Här hittar du quizen:

Quiz till 30-årsfest 2022>>

Quiz till 40-årsfest 2022>>

Quiz till 50-årsfest 2022>>

Quiz till 60-årsfest 2022>>

Fler festlekar till födselsedagsfest!

Man behöver så klart inte fylla jämt för att fira sin födelsedag! Ett tips för den som vill ha ett färdigt quiz på vilken födelsedag som helst är musikquizet ”Happy Birthday!” med stämningsskapande musik och fyndiga följdfrågor!

Vill man sträcka på benen under födelsedagsfirandet, gå en promenad, eller fira utomhus på grund av pandemin så rekommenderar vi de riktigt fyndiga tipspromenaderna som fokuserar på talet för dagen. I tipspromenaden för 50-årsfesten så handlar alla frågor på något sätt om talet 50 – det blir kul, oväntade och varierade frågor! Sätt upp frågorna som en traditionell tipspromenad längs en trevlig sträcka, eller sätt upp dem i trädgården och låt alla mingla runt, men ett glas av något gott, och svara på frågorna, de behöver ju inte lösas i ordning. Det blir trevligt och opretentiöst och kan vara en trevlig ”isbrytare” på festen om man sätter ihop par eller lag av gäster som inte tidigare känner varandra.

Tipspromenaderna finns till 30-årsfest, 40-årsfest, 50-årsfest, 60-årsfest och 70-årsfest.

Firar du födelsedag med hela familjen, både barn och vuxna, och vill ha en fest som är mer rolig än elegant så kan vi också rekommendera vår tokroliga ”Testat & Klart!” som är en lagtävling med roliga tester.

Grattis på födelsedagen!

Sending
User Review
5 (2 votes)