Så fixar du en kul äggjakt till barnen!

äggjakt

Traditionen att göra en äggjakt till barnen under påsken blir allt med etablerad. Det konstigaste med äggjakter är kanske att det är en hare som gömmer äggen, inte en höna! Det sägs att påskharen som figur grundar sig i ett misstag. I Tyskland där traditionen uppstod bakade man bildbröd som föreställde påsklamm men någon tyckte någon gång att det liknade en hare – och så var påskharen född

En äggjakt kan man enkelt göra genom att bara gömma chokladägg i trädgården som barnen får leta efter men man kan ju också göra det lite roligare och mer utmanande. För de mista kan man t.ex dra ett långt snöre genom huset och trädgården som de ska följa. Låt snöret löpa under bord och in i garderober. För de äldre kan man göra en kul skattjakt med gåtor och utmaningar som måste lösas på vägen – för visst smakar godiset ännu bättre om man fått jobba lite för det!

Hitta på en egen äggjakt till barnen – eller om tiden eller fantasin tryter, ladda hem en färdig i fin design med lagom kluriga gåtor och utmaningar för barn i olika åldrar.

Äggjakten

Den här äggjakten skriver man ut och planerar enkelt med hjälp av ett lekschema och kluriga ledtrådar som funkar i alla hem. Man placerar sedan ut färdiga utmaningar för barnen att lösa i jakten på hönana Agdas sex ägg som hennes busiga kycklingar gömt. Superkul, spännande och ett annorlunda sätt att fira påsken lite extra tillsammans med barnen. Äggjakten finns i två svårighetsnivårer, för 4-6 år och för de som börjat skriva och läsa (7+).

Läs mer och ladda hem äggjakten här>>

äggjakt

Det kluriga påskäventyret

Det här är en superkul utomhus-äggjakt där barnen ska följa ett spår i parken, i skogen eller i trädgården. På vägen måste de lösa sju kluriga gåtor för att komma vidare på vägen mot påskharens gömställe. Varje gåta ger en bokstav som barnen ska skriva in på påskharens skattkarta. Med hjälp av de sju bokstäverna ska de till sista lista ut vad påskharen heter – klarar de det får de leta efter hans påskägg! Den här äggjakten finns i tre svårighetsnivåer, 4-6 år 7-9 år och 10+.

Läs mer om Det kluriga påskäventyret>>

äggjakt med gåtor

Påskeharens knepiga äggjakt

Påskharen har hittat på kul och kluriga gåtor. Du får dem på små kort du klipper ut. Den första gåtan leder till ett gömställe där nästa gåta finns. Mycket enkelt och snabbt fixat men så kul. Ta med en äggjakt och en godisskatt till alla barnen när du åker bort i påsk – en uppskattad present! 

Läs mer och ladda hem Påskeharens knepiga äggjakt>>

Uppdrag: Äggjakt!

Det här är en kul utmaning för de lite äldre barnen, från 8-12 år, som man arrangerar utomhus.  Här ska det lösas utmaningar, både de som kräver eftertanke och lite mer praktiska uppgifter. Det ska letas, kluras och springas för att på åtta stationer få fram en siffra som bildar koden som ger tillgång till påskharens hemlighet! Passar påskfirandet med släktens barn men är också perfekt till födelsedagsfesten i vår och påsk!

Läs mer och ladda hem Uppdrag: Äggjakt!>> 

äggjakt

Äggjakt med karta och gåtor i mobilen

Vill man överraska barnen eller kanske hela släkten i påsk – gör det med en cool äggjakt i mobilen. Varje lag följer en karta och svarar på påskiga frågor i mobilen. Upp till 10 lag kan tävla mot varandra på tid. Det finns tre olika åldersanpassade varianter, låt barnen få en gen utmaning eller låt både barn och vuxna vara med!

Läs mer om äggjakterna i mobilen här>>

äggjakt

Roligt till påskbordet!

Gratis bordsplaceringslek till påskbordet!

Inled påskmiddagen med en kul bordsplaceringslek som hela familjen kan vara med och leka. Ni placerar er kring bordet med hjälp av en knasig påskhare! grapevine.nu bjuder på bordsplaceringsleken – här får du en rabattkod så att du kan ladda hem den helt gratis>>

bordsplaceringslek

Duka med en bordstablett med påskpyssel till barnen!

Det kan ta tid när de vuxna ska äta och prata – då blir det lite roligare för barnen att sitta med vid bordet när det har något att sysselsätta sig med. Bordstabletten med pyssel blir också en fin detalj i påskdukningen. Här får du en rabattkod som gör att du kan ladda hem bordstabletten gratis>>

påskpyssel

Det är ju inte bara barnen som ska få ha kul!

Här hittar du fler roliga påsklekar – också för vuxna och hela familjen!>>

Ladda ner gratis sånghäften med snapsvisor till påsk!>>

Fler påskidéer hittar du på vår Pinterest-anslagstavla>>

Sending
User Review
5 (5 votes)