3 roliga aktiviteter till digital sommarfest eller AW!

digital sommarfest

Visst börjar vi tro och hoppas att vi kan ses på riktigt i sommar och att vi kanske kan får arbeta tillsammans med våra kollegor i höst – men än så länge ska vi hålla oss på distans och den stora sommarfesten på jobbet är fortfarande inte aktuell. Då gör vi som vi lärt oss det senaste året – vi hänger med varandra – digitalt! Här är tre aktiviteter som funkar fint att göra också på en digital plattform!

1. Årets sommarquiz 2021

Vår vana trogen har vi återigen tagit fram ett roligt, aktuellt och lagom knepigt sommarquiz inför sommaren 2021. Quizet baseras på hela 27 somriga låtar från då och nu med fyndiga och mycket varierande följdfrågor. Allt är färdigt, spellista på Spotify, frågor, svarsformulär och facit – det är bara att ladda hem och skriva ut så mycket man behöver av t.ex svarsformulär. Kör man det hela på distans så finns svarsformulären i en separat fil som man kan skicka vidare till kollegor eller vänner. Vill man göra det hela till en mysig grej, kan man skriva ut svarsformulären och packa dem i en liten sommarpåse men något gott att äta och dricka som man skickar hem till sina kollegor.

Man ses sedan på den digitala plattform man brukar använda och genomför quizzet som man skulle ha gjorts om man sågs på riktigt. En lekledare spelar upp låtarna och läser upp frågorna. Deltagarna kan tävla individuellt eller i par eller lag.

Beställ Sommarquiz 2021 här>>

Så klart kan du även använda årets sommarquiz “IRL” på grillfesten, middagen eller midsommarfirandet och kanske även så småningom på sommarfesten!

Vårt sommarquiz är på svenska och innehåller en hel del mer eller mindre märkliga svenska sommarfenomen. Har man kollegor som inte pratar svenska eller bjuder in internationella kollegor kan man istället välja vårt sommarmusikquiz: Summertime! som då kanske passar alla lite bättre. Quizet Summertime! finns också på engelska.

digital after work

2. Mingelquiz: Sommar!

Vårt digitala mingelquiz är perfekt om man vill ses i den digitala världen och bara vill ha något som knyter samman en AW eller kanske en fredagsfika. Här kör lekledaren ett bildspel som delas med de andra och kan bestämma tempot – det går utmärkt att prata om annat mellan frågorna och helt enkelt “mingla” lite framför datorn. Varje temafrågesida har kul och fyndiga frågor på ett tema som har med sommaren att göra. Ett mingelquiz är kul, flexibelt och opretentiöst. Svarsformulär att skicka vidare till deltagarna ligger i en separat fil.

Beställ mingelquizet Sommar i en digital variant här>>

digitalt quiz

Mingelquizet finns också för mysigt sommarmingel “IRL” då med temafrågesidor som man skriver ut och sätter upp i trädgården, i en lokal eller längs en trevlig promenad och så kan man mingla, quizza och maxa sommarstämningen!

3. Mordgåta: Mord vid Midsommar!

Lös en mysig deckare tillsammans! På familjen Pamps sommarnöje på Midsommarudde blir midsommarfirandet allt annat än idylliskt när spöken visar sig i den ljusa sommarnatten, intrigerna tätnar och ett mord begås! Låt kollegorna eller vännerna vara Barnaby för en kväll! Vem kan lista ut vem mördaren är!

Ett bakgrundmaterial med persongalleri och rekvisita finns i en separat fil som man skickar till deltagarna, med e-mail eller utskrivet, kanske tillsammans med något gott att äta och dricka? En lekledare läser sedan upp fyra kortfattade kapitel om vad som sker denna ödesdigra midsommarafton i skärgården. Med logik, fantasi och slutledningsförmåga ska deltagarna, individuellt, i par, eller i lag försöka lista ut detaljer om mordet och till sist vem som är mördaren!

Man kan räkna med en tidsåtgång på ca 1-1,5 timme lite beroende på vilket tempo man håller och hur mycket det ska kluras mellan kapitlen. Liksom när man gör detta sättande vid samma bord en sommarkväll, rekommenderar vi här att man kanske delar upp det hela lite med pauser för prat om annat.

Beställ mordgåtan “Mord vid midsommar” här>>

mordgåta sommarfest

Hos grapevine finns massvis med roliga festlekar för stor och liten med härligt sommartema! Här får du idéerna>>

Sending
User Review
5 (1 vote)