Sånghäfte med snapsvisor till jul!

snapsvisor jul

Som vanligt till våra stora högtider äter vi sill, dricker kanske en liten nubbe och sjunger snapsvisor! En unik svensk tradition, men ack så viktig! Här finns ett fint sånghäfte med snapsvisor till jul att ladda hem!

Snapvisor till jul

Det är faktiskt bara i Sverige och i de svensktalande delarna av Finland som man sjunger snapsvisor. Till jul äter vi traditionsenligt den juliga varianten av vårt berömda smörgåsbord. Till sill, Janssons frestelse, köttbullar och skinka är det många som tar årets enda snaps. Och ska det firas så ska det sjungas! Att sjunga snapsvisor är en tradition som föddes i våra studentstäder på 1800-talet. Idag dricker vi betydligt mindre brännvin än vad vi gjorde då, men till de stora högtiderna som påsk, midsommar och jul när vi dukar fram vårt smörgåsbord levertraditionen att ta en liten nubbe kvar. Även till surströmming, kräftor och ål dricker vi snaps.

Många snapsvisor är äldre och har gått från mun till mun och utgör en unik musikskatt, spritmuseum samlar snapsvisor och har över 120.000 snapsvisor sparade! Än idag skrivs det nya snapsvisor. En snapsvisa utmärker sig genom att den är kort, skriven på en välkänd melodi och har humoristiska inslag.

Sånghäfte till julbordet

Ska man sjunga vid julbordet underlättar det att utrusta alla gäster med ett sånghäfte där texten till sångerna finns att läsa. Sångerna ska, som i definitionen på en snapsvisa, vara på en välkänd melodi, till jul sjungs de så klart på melodier till kända julsånger.

Här finns ett färdigt superfint fyrsidigt sånghäfte att ladda hem! Sånghäftet innehåller 10 sånger, både några klassiska julsånger och roliga snapsvisor till välkända melodier som alla kan vara med och sjunga! Häftet är i fin layout och skrivs ut och viks till ett snyggt, avlångt sånghäfte som är fint och enkelt att duka med på julbordet!

Du får sånghäftet med snapsvisor till jul gratis!

Använd rabattkoden: XMAS i kassan hos grapevine.nu när du beställt sånghäftet så får du det gratis!

Beställ och ladda hem sånghäftet till jul här>>

sånghäfte jul snapsvisor

Festlekar till julbordet!

När man sjungit klart kan det vara trevligt med mer julig underhållning! Här kan du läsa om klassiska jullekar för hela familjen och om de bästa färdiga lekarna till julfirandet – quiz, mordgåtor och skattjakter!

Julklappsspelet: Så här funkar det.

Sending
User Review
4.64 (11 votes)