Utomhusaktiviteter för barnen – roliga äventyr i mobilen!

utomhusaktiviteter för barn

Visst drömmer alla barn – och barnens föräldrar – om barndomssomrar som i ”Den vita stenen” och ”Kullamannen” eller äventyrsböcker som de om femgänget på Kirrinön eller mer modernt, LasseMajas detektivbyrå. Det ska vara äventyr, hemligheter, lagom läskiga bovar och spöken i den ljusa sommarnatten… så vi väntar… – men inga riktiga äventyr dyker upp…

Då kan det vara bra att ta lite hjälp av roliga utomhusaktiviteter – och så klart en stor dos fantasi – för att skapa härliga sommarögonblick! Kanske hjälper det att entusiasmera lite kräsna barn att följa med på äventyr om man låter dem göra en kul aktivitet med sin favoritsak – mobilen! ????

En mobilskattjakt kan med genomföra i stort sett var som helst – bara man har mobiltäckning. Du sätter själv ut och bestämmer rutten, hur lång den ska vara och vart den ska gå. Gör en vandring i skogen, längs vattnet eller genom sommarstaden och låt skattjakten visa vägen! På vägen ska det lösas knepiga gåtor! Man ser bara en kartnål i taget – den nästa som man ska till så slutmålet för skattjakten kan man hålla hemligt!

Det roliga med mobilskattjakterna är att man både måste hitta med hjälp av kartan och dessutom lösa ett mysterium! Det är lite som geocaching med GPS – fast ännu roligare!

Gör det hela som en rolig grej för familjen på utflykten eller ordna en kul utomhusaktivitet för grannbarnen, kompisgänget eller så klart på sommarkalaset!

Sommarfrossa eller deckargåtor?

I ”Mobilskattjakt: Sommar!” är det ett somrigt tema som passar perfekt på väg till glasskiosken eller till ett mysigt ställe där man dukar upp picknick. Den här skattjakten kan barn i olika åldrar vara med och lösa, det finns gåtor där även de yngre barnen kan vara med och hjälpa till. Ska barnen lösa den utan hjälp passar den bra om man är i åldern 8-12 år.

För samma åldersgrupp passar också ”Detektivjakten” som har deckargåtor att lösa på vägen. Den klantige tjuven Klåfinger har stulit en påse guldmynt – men det är hål i påsen så det går att följa efter honom!

skattjakt

3 spännande äventyr med kluriga gåtor!

För de lite äldre barnen finns kul skattjakter med en ”story”. I ”Jakten på den försvunna juvelen” får man ge sig iväg på en resa jorden runt i jakten på Maharajan av Bhundipurs magiska juvel och i ”Jakten på den maskerade tjuven” handlar det om att i Crookville avslöja vem den listige tjuven ”Masken” är och hitta hans tjuvgömma. Tillbringar man sommaren vid vattnet kan det kanske passa fint med ett piratäventyr – i ”Jakten på piratskatten” har guvernören i Porto Tortuga blivit av med både sin blivande brud och hennes stora hemgift då de rövats bort av den fruktade piratkaptenen Eagle Jack ombord på hans piratskepp ”Svarta Jungfrun”. Guvernören sörjer både sin brud och hennes skattkistor och behöver hjälp! De här tre mobilskattjakterna är en aning knepigare och passar barn i åldern 10-14 år.

Mobilskattjakterna kan man lösa med ett gäng, tex familjen eller ett barngäng som hjälps åt, eller man kan vara upp till 10 lag som, om man vill, tävlar mot varandra på tid – superkul för barnen när man ses ute i sommar!

Vill du testa hur en mobilskattjakt funkar så kan du ladda hem en liten demoskattjakt gratis här>>

Läs mer:

Roliga lekar för barnens sommarfest!

Mer om skattjakt!>>

Roliga utomhuslekar för barn>>

Sending
User Review
4.33 (3 votes)