Vuxenlekar – roliga lekar för vuxna!

vuxenlekar

När vi blir äldre lekar vi mindre – och det är ju egentligen synd! Även vuxna tycker ju att det är kul att leka! Vi kanske inte leker pjätt i parken eller andra barnlekar – men på fest är det ju jättekul att leka vuxenlekar!

Lekar till fest

Vad är då bra lekar till fest? Det beror ju lite på vad det är för fest – utomhus på sommaren, till exempel till midsommarfirandet, är det ju många gånger tradition att leka med fysiska lekar som att hoppa säck men det finns ju också en hel massa andra roliga lekar för vuxna som kanske är lite lugnare, med uppdrag för vuxna, lagtävlingar eller till exempel kluriga lekar för vuxna vid bordet.

Hos grapevine.nu finns en hel massa roliga lekar för vuxna som är färdiga koncept som man laddar ner och skriver ut. De här lekarna är roliga aktiviteter för vuxna – inte “flåsiga” lekar som kräver en massa utrustning, utan mer kluriga lekar på papper.

julquiz

5 kluriga lekar för vuxna vid bordet!

Trevliga middagslekar är till exempel quiz med ett tema. Quiz kan man göra sittande vid bordet. Dela upp deltagarna i par eller lag och dela ut svarsformulär. Ska man göra ett quiz under en middag är det en trevlig idé att dela upp det under kvällen och ta några frågor åt gången, då blir det en “röd tråd” genom kvällen, men gästerna får också tillfälle att ta en paus och umgås och prata om annat. Men att lösa ett quiz tillsammans kan också vara ett utmärkt sätt att lära känna varandra! Vill man ha andra festlekar vid bordet för att lära känna varandra kan man välja ett bingo! Här finns färdiga att ladda ner: Lär-känna-bingo och Midsommarbingo.

Extra spännande lekar till fest – lös mordgåtor!

Gör en mordgåta med rollspel för det mer aktiva gänget som gillar att bjuda på sig själva eller välj mordgåtor som är kluriga lekar för vuxna vid bordet. I den senare formen av lite enklare mordgåta handlar det om att använda “de små grå” föra tt lista ut detaljer om ett mord och till sist vem som är mördaren. Med hjälp av grapevines olika mordgåtor som man laddar ner och skriver ut kan man enkelt fixa sin egen mordmiddag. Läs mer om mordmysterier här>>

lekar till fest

5 vuxenlekar efter säsong!

Att ta upp säsongen och förstärka temat kring en högtid med hjälp av roliga festlekar kan vara supermysigt! En festlek med stationer som man löser i lag är trevligt på fest. Antingen inleder man med en festlek där gästerna går runt och löser utmaningarna, eller så sprider man ut det hela som en lagtävling under kvällen. Grapevine har flera färdiga lekar till fest som man bara laddar ner och skriver ut. Lite enkel rekvisita behövs och så kan man leka loss!

roliga lekar för vuxna

Fler färdiga lekar till fest i olika säsong, till exempl för kräftskiva, nyår, påsk och halloween hittar du här>>

roliga lekar för vuxna

5 roliga aktiviteter för vuxna

Har man ett företagsevent eller en AW eller en fest som sträcker sig över en hel dag eller helg – kanske en släktträff eller ett bröllop – kan det vara bra att aktivera sig lite mer. Då kan man välja vuxenlekar på vandrande fot – till exempel en klassisk tipspromenad eller ett klurigt mobilquiz som man löser med karta och frågor i mobilen! Mobilquizen är roliga aktiviteter för vuxna som kan inleda festen, till exempel genom att ta festdeltagarna från kontoret till en festlokal (om man vill, utan att avslöja slutdestinationen!) Eller så tävlar man som på tv med knasiga tester!

vuxenlekar
Sending
User Review
5 (1 vote)