Fika barnkalas!

fika barnkalas

När det är dags att fixa barnkalas kan man göra ett vägval – antingen serverer man barnkalasmat, kanske lunch för de yngre barnen eller middag för de äldre, eller så fixar man ett eftermiddagskalas med fika!

Att duka upp ett härligt fikabord till kalaset är så klar superpoppis hos det små gästerna. Det kan dock vara viktigt att tänka till lite så att det blir lite matigare fika och inte en överdos socker – då kan kalaset blir livligare än du tänkt dig!

5 tips till fika på barnkalas!

  • Muffins eller cupcakes är populärt bland barnen och enklat att baka själv. De kan också bakas med framförhållning och enkelt frysas in och tas fram till kalaset – det kan hjälpa att få tiden att räcka till! Antingen serverar du muffinsen precis som de är, eller så dekorerar du dem fint efter ditt kalastema – kolla till exempel in de här fina muffinsen till sjöjungfrukalaset! Att låta barnen själva dekorera cupcakes på barnkalaset kan också vara en riktigt rolig aktivitet.
sjöjungfru kalas
roliga tårtor
  • Har man många barn på kalaset kan det vara en idé att baka saker som man kan göra i långpanna, då kan man få en hel laddning av en kaka i en gräddning. Exempel på kakor du kan göra i långpanna är kärleksmums eller kladdkaka. Annat som är enkelt att baka och göra mycket av är rulltårta. Servera den med vispad grädde, bär och kanske strössel så får barnen göra sig en egen liten minitårta med en rulltårtebit som botten.
  • Kakbuffé! En kakbuffé till barnkalas är ju nästan alla barns dröm – och behöver faktiskt inte vara så krångligt. Baka en laddning av en enkel kaka, komplettera sedan med till exempel chokladbollar och populära cakepops! På buffébordet är det också både fint och nyttigt att ta med lite fint uppskuren frukt och bär. Har du ett tema på kalaset kan du så klart anpassa bakverken efter temat – här hittar du ruskigt roliga förslag till halloween-fikat!
halloween fika

När man fikat klart är det dags att leka och göra av med all den där energin man samlat på sig… Varför inte fixa en skattjakt för barn? Så här gör du! Här hittar du roliga lekar till barnkalas och en hel massa andra tips till kalaset!

Sending
User Review
5 (1 vote)