Bästa festleken till sommar och midsommar 2020 – ett mingelquiz!

tipspromenad sommar

Sommarfest och midsommarfirande får se lite annorlunda ut i år. Men det som är bäst om man ska ses är att vara ute – och att hålla distans. Vad passar då bättre som festlek och aktivitet än ett riktigt somrigt mingelquiz?!

Ett mingelquiz är uppbyggt som en tipspromenad men istället för en fråga med 1, X, 2 – svar har varje blad ett tema och innehåller flera roliga, fyndiga quizfrågor som alltså kräver flera svar – och inte har svarsalternativ. Det blir lite mer underhållande – och lite knepigare – än ”bara” en vanlig tipspromenad.

Temat för Mingelquiz: Sommar! är ju givet, det handlar om jordgubbsdoftande, soldränkt, härligt varm sommar! Frågorna har rubriker som ”Husvagnssemester”, ”Jag går och fiskar”, ”Lättklätt!”, ”Den blomstertid nu kommer”, ”Göta kanal”, ”Ta mig till havet” mm. Det finns 12 fina frågesidor, och totalt kräver frågorna 56 svar som gästerna fyller i på sina svarsformulär. Frågorna är mycket varierande och handlar om allt från musik och film till historia, geografi, nostalgi och traditioner. Det finns något för alla!

Frågebladen kan man sätta upp längs en trevlig promenad som en traditionell tipspromenad, men man kan också använda den som en festlek i trädgården. Sätt upp frågorna och låt sedan gästerna mingla runt och svara i sin egen takt. Frågorna behöver inte lösas i ordning utan man kan helt enkelt går till den fråga där det är ”ledigt” så blir det ingen trängsel. Bjud på lite snacks och en sommardrink medan det minglas och quizzas! Quizet kan lösas individuellt, i par eller i lag.

Det hela levereras som en fil och du skriver själv ut frågesidorna och så många svarsformulär som du behöver.

Läs mer och beställ mingelquizet för omedelbar leverans här>>

tipspromenad skriv ut

Vill man istället ha ett quiz där en lekledare ställer frågorna finns så klart årets sommarquiz med aktuella, somriga frågor!

Här finns förslag på 10 andra festlekar till midsommar>>

5 andra roliga mingelquiz och tipspromenader:

Efterlyst

Vilken svensk kändis är det som är saknad? I mingelquizet Efterlyst ska man lista ut vem som söks med hjälp av den kluriga efterlysningen.

Jorden runt

På 14 destinationer jorden runt ställa roliga quizfrågor!

Tipspromenad till midsommar

En klassisk tipspromenad med 22 riktigt bra frågor till midsommar.

Tipspromenad till 50-årsfesten

Fyndig tipspromenad med 15 frågor som handlar om talet för dagen – 50! Finns också för 30, 40, 60, och 70-årsfirandet.

Tipspromenad: Sommar, sommar, sommar!

Klassisk tipspromenad med 22 somriga frågor, svarsformulär och facit!

Sending
User Review
4.5 (2 votes)