Välj en rysligt rolig skattjakt till Halloween!

halloween skattjakt

Det ska så klart vara en skattjakt till halloween! Varför välja mellan bus och godis när man kan få både och!

Ska du ställa till med Halloweenfest för barnen? Eller har du någon där hemma som har turen att vara född i oktober eller början av november – då är ju halloween ett utmärkt kalastema!

Det är mycket som ska fixas till Halloweenfesten, dekorationerna, den roligt läskiga maten, snacks och kakor. Det finns tusen och en idéer som man gärna vill prova – men det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Då kan vi i alla fall hjälpa dig med lekarna!

3 skattjakter till halloween!

Våra skattjakter är helt färdiga att använda. Du beställer, laddar hem och skriver ut. Efter lite klippande och funderande är du redo att placera ut de färdiga gåtorna och utmaningarna och så är det bara att leka loss! Skattjakterna kan göras inomhus, utomhus eller kanske både och. De funkar fint till en mindre barngrupp, eller kanske bara till familjens barn men de funkar också att använda om man är flera som man delar upp i grupper. Hur man gör på bästa sätt finns att läsa i de enkla instruktionerna. Alla skattjakter börjar med en mysrysig historia och ett uppdrag till barnen. Barnen får sedan ledtrådar eller en karta för att hitta gåtor och utmaningar. De kluriga gåtorna måste lösas t.ex för att hitta nycklar som ska användas för att lösa uppdraget, och utmaningarna består ofta av hinder och mer praktiska saker som måste övervinnas på vägen. Allt som behövs i skattjakten är färdigt och skrivs ut på papper. Har du flera grupper skriver du helt enkelt bara ut mer av det som behövs.

Välj skattjakt till halloween efter ålder!

Varje skattjakt finns i två olika varianter med olika svårighetsnivå. Historien och uppdraget är detsamma, men gåtorna har anpassats efter barnens ålder. Det finns en variant för barn som ännu inte läser och skriver och passar bra för barn i åldern ca 4-6 år. Den lite svårare varianten är för barn som börjat skolan, ca 7-10 år.

Vi har tre skattjakter som passar perfekt till halloweenfesten:

Spökmysteriet

I spökmysteriet ska barnen hjälpa småspökena Buu och Boo som ska ärva sin släkting Gammelspökets jobb att vakta skatten i ödehuset de nästa 100 åren. Men småspökena är inte sugna på uppdraget – de vill ut och spöka på annat håll. En mysigt ryslig historia som passar de yngre barnen!

Halloweenmysteriet

Greve Vlad på slottet Kråkehof behöver också hjälp att hitta en skatt som vaktas av en massa skumma invånare på hans slott. Greven ser lite läskig ut med är egentligen en ganska trevlig typ så han lovar barnen del i skatten om de hjälper honom! Ett riktigt klassiskt Halloweenäventyr!

Mysteriet på Monsterbalen

Hjälp häxan Mara att rädda den årliga monsterbalen så är det sedan bara att festa loss med alla inbjudna monster, spöken och häxor!

halloweenfest skattjakt

Skattjakter och Halloweenlekar för de lite äldre barnen hittar du här>>

Sending
User Review
3.8 (10 votes)