Julfest är jultradition hemma hos oss!

Julfest

Förutom självaste julfirandet med familjen brukar vi alltid ha en stor julfest för våra vänner hemma hos oss. Jag frågade barnen här om dagen om vi skulle ha julfest i år eller strunta i det. De tittade på mig som om jag blivit fullständigt galen. Julfesten tillhör deras jultraditioner lika mycket som köttbullar och julklappar.

Nu laddar vi för årets julfest som kommer att gå av stapeln helgen innan jul. Så det blir julgransinköp kring Lucia – det hör nämligen till att julgranen ska vara på plats och allt bara sådär underbart juligt. Jag tycker nämligen att jul är jättemysigt – innan jul. Efter lunch på juldagen när man gjort ett hopplöst försökt att göra slut på resterna av julbordet, då har jag fått nog…:-)

Men till dess är det bara att njuta!

Julfest hemma hos oss är för barn och vuxna i en härlig, smått kaotisk blandning. Det är fler gäster än sittplatser och det doftar glögg i hela huset (och framemot slutet av kvällen brukar skorna klibba fast i golvet var man än går…)! Alla tar med en julklapp som vi lekar med – på liv och död – om vem som ska få det finast inslagna paketet. Det blir ett enkelt julbord med den typiska julmaten och gott att dricka till. Medan barnen sedan smaskar skumtomtar och tittar på en julfilm är det för de vuxna dags för årets julquiz! Det har gått stor prestige i vem som tar hem segern och barnen brukar komma och klaga på att de vuxna är för högljudda…

Här har jag skrivit om hur julfesterna brukar gå till hemma hos oss och några av mina bästa tips>>

Sending
User Review
4.8 (10 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*