Så gör du en rolig nyårsfest för både barn och vuxna!

aktiviteter nyårsfest

Ska du ställa till med en nyårsfest där både barn och vuxna är inbjudna? Då kan det vara värt att tänka till ett par varv för att få både stora och små att ha en rolig och inbjudande festkväll!

Laga nyårsmiddagen tillsammans!

En kul idé är att alla gäster lagar nyårsmiddag tillsammans, om man inte är för många och kan klämma in er i köket! Dela upp gästerna i matlag med några vuxna och barn i varje lag och låt dem fixa varsin rätt till nyårsmiddagen! Eller kanske vill barnen själva ansvara för en rätt? Förbered med ingredienser och recept till förrätt, varmrätt och dessert – och när det är nyår, kanske till och med någon liten mellanrätt, som en liten soppa eller sorbet! Vill man göra det ännu enklare för sig, låter man varje familj ansvara för en rätt, hittar på vad som ska serveras och tar med sig ingredienserna. Att laga mat tillsammans är ett riktigt kul sätt att umgås!

Lek tillsammans!

Se också till att det finns någon eller några aktiviteter där alla kan vara med! Det gör att festen känns mer samlad och hela gruppen blir ett stort, härligt vi istället för uppdelat i grupperna barn vs. vuxna! På nyårsafton har man ofta ganska mycket tid eftersom man ska vara vakna ända till tolvslaget, så då kan det vara bra att spetsa tillställningen med lekar eller sällskapsspel. En rolig lek för hela familjen är att göra en egen variant av tv-programmen där man får göra olika tester, enskilt eller i lag. Om du får idétorka vad gäller roliga tester finns här ett komplett färdigt kit med tester, brev, instruktioner och poängräkningsformulär. Bara att sätta igång och leka!

Nyårsaktiviteter för barn

Klart att barnen också ska få ha sina egna roliga aktiviteter på nyårsfesten medan de vuxna vill mingla och prata. Arrangera en rolig skattjakt för barnen! Det är perfekt för att göra av med lite energi i väntan på tolvslaget. Vintermysteriet är en rolig och klurig skattjakt som passar fint i vintertider. Den finns dessutom anpassad till olika åldrar.

Här kan du också ladda ner en fin bordstablett med barnpyssel som kan bli räddningen för otåliga barn som antingen väntar på mat eller ätit färdigt och väntar på att få gå från bordet.

Ett toppentips för att underhålla en skock barn på nyårsfesten är att ladda upp med flera paket glowsticks som ni kan dela ut frikostigt och låta barnen knäcka, göra halsband och armband av och springa ut i mörkret i trädgården och leka med! Tomtebloss är också en höjdare till nyår – de är ju som små fyrverkerier i miniformat som man kan hålla i handen!

nyårsfest 2022

För de lite äldre – årets roligaste nyårsquiz!

Har man yngre barn på festen kan det trots allt vara bra att ta till en mysig film – det kan vara svårt att hålla igång hela vägen till tolvslaget. Bestäm gärna film på förhand tillsammans med dina egna barn, så att det inte blir en evinnerlig diskussion om vad som ska ses och bulla upp med snacks!

När de yngre satt sig till rätta framför filmen kan det vara dags för vuxna och intresserade ungdomar att passa på att köra ett nyårsquiz! Välj ett quiz med kluriga frågor som har med nyårsfirande i allmänhet att göra, eller välj ett quiz som fokuserar på vad som hänt under året – vem kommer ihåg mest av året som gått? Grapevine gör ett nytt, högkvalitativt, roligt och varierat nyårsquiz varje år!

En annan rolig aktivitet är att lösa en mordgåta medan man väntar på tolvslaget! Man kan både göra det lite mer avancerat med utklädnad och rollspel eller välja en mordgåta som är lite enklare att genomföra och som kan kombineras med att äta och umgås. Här hittar du en hel massa mordgåtor och mordmysterium att välja bland!

Här hittar du mer tips om festlekar, aktiviteter och teman till nyårsfesten!

Sending
User Review
5 (1 vote)