Tips till barnens halloweenfest!

halloweenfest barn

Halloween har blivit en av barnens favorithögtider! Fixa en rysligt rolig halloweenfest för barnen! Att pyssla tillsammans och låta fantasin flöda vad gäller mysrysiga dekorationer, kostymer och lagom läskig mat är jättekul!

Tips till barnens halloweenfest!

Dekorationerna

Huset ska förstås pyntas! Pumpalyktor på trappen och små pumpalyktor på bordet är givet. Pumpalyktor kan man göra på en hel massa olika sätt, se på bilder och låt er inspireras. Glöm inte att spara pumpafröna för att rosta i olja och salta – det blir det godaste halloweensnackset!

Låtsasspindelnät är nog det snabbaste och enklaste sättet att få huset att se mysrysigt ut. Sätt upp i fönster och dörröppningar. Lite låtsasspindlar klättrar så klart i näten. Gör enkelt egna av svarta piprensare eller köp färdiga. Vill du gå ”all in” dekorerar du med gravstenar i trädgården och skelett och spöken i vrårna. Ska du ha halloweenfest för de yngsta, tänk bara på att det inte blir allt för läskigt!

En fin detalj kan vara att sätta roliga flasketiketter på gamla flaskor och bjuda på spöksaft, trolldryck och häxbrygd. Här kan du skriva ut gratis flasketiketter från grapevine.nu>>

halloweenpyssel gratis

För att skapa en mysrysig stämning till halloweenfesten ska man också så klart ha bakgrundsmusik och ljudeffekter! Hitta eller gör en spellista med musik och gärna lite lagom läskiga ljudeffekter som knarrande dörrar, vinande vind, flygande spöken och läskiga skrik.

Kostymerna

Halloweenkostymer är kul! Det finns mycket att köpa färdigt men man kan så klart även göra själv med en gnutta fantasi! För de yngsta passar de lite mindre läskiga halloweenkostymerna bäst, man kan klä ut sig till pumpa, till ett djur t.ex en svart katt, ett sött troll eller en snäll häxa. Undvik alltid masker för ansiktet för de små barnen – det brukar de flesta tycka är riktigt läskigt!

För de äldre barnen blir halloweenkostymerna kanske lite mer avancerade, man blir trollkarlar, häxor, vampyrer och monster. Målar man ansiktet behöver man inte så avancerade kläder, utan kan bara komplettera t.ex en svart klänning med en hatt.

Maten

Maten på halloweenfesten är ett eget kapitel – ofta vill man ha något som är både lite roligt och lite läskigt att bjuda på. Gör korvmumier, monsterburgare eller spökpizza och bjud sedan så klart också på halloweengodiset; marängspöken, chokladbollsspindlar och -fladdermöss. Halloween-cakepops som ser ut som spöken, pumpor eller Frankensteins monster är kul!

Här finns fina tips om läskigt god mat till halloweenfesten>>

Här finns en hel halloweenbuffét till barnens halloweenfest uppdukad, med recept!>>

halloweenfest mat

Lekarna

”Bus eller godis?” heter det ju. Men på halloweenfesten ska det så klart vara både och! På halloweenfesten passar det perfekt med en skattjakt eller ett mysterium som ska lösas – gärna i sällskap med spöken, häxor och vampyrer! Hitta på själv med roliga uppdrag, utmaningar och gåtor för barnen – eller om tiden tryter eller man hellre lägger tiden på dekorationer och mat kan man göra det enkelt för sig och köpa en färdig skattjakt eller ett mysterium. Grapevine.nu gör festlekar för både barn och vuxna och har en mängd roliga halloweenlekar för alla åldrar.

Här finns tips på roliga färdiga lekar att inspireras av eller att klicka hem färdiga för barnens halloweenfest, allt från mysrysiga skattjakter till de yngsta till lekar med läskiga uppdrag och escape games för de lite äldre barnen.

Läs mer om lekar till halloweenfesten här>>

halloweenfest lekar

10 klassiska lekar med spökig twist till barnens halloweenkalas>>

Psst! Föräldrar… Det är ju så klart inte bara barnen som ska få ha kul – grapevine.nu har även en hel massa roliga festlekar, quiz och mordmysterier för de vuxnas halloweenfest!

Mer inspiration har vi samlat på pinterest:

  • Kräftskiva
  • Cabernet snapsglas från Holmegaard passar perfekt till kräftskivans hemmagjorda snaps.
  • Fin dukning
  • Uppdukat för kräftskiva i det gröna
  • kräftskiva
  • Fin dukning till kräftskivan
  • Trendspaning: Så dukar du upp för kräftskiva
  • kräftskiva tillbehör
  • 16 härliga bilder att inspireras av till kräftskivan
  • Veckan i bilder: Kräftskiva i skogen, Misslyckad förrätt och Gudbarn på Spy Bar.
  • En klassisk västerbottenspaj är ett trevligt inslag på bufféer. Till påsk, kräftskivan eller midsommar - denna paj är lättlagad och god! Här finns receptet.
  • Med sin syrliga smak passar lingonsnapsen perfekt till salta kräftor.
  • En festlig och läcker förrätt som är god att servera som en aptitretare innan maten. Jag serverade räckcocktailen som en förrätt när jag fick gäster och till huvudrätt bjöd jag på entrecote med potatisbakelser. Gott! 4 portioner 500 g räkor med skal 4 st romansalladsblad 2 st avocado 2 st kokta potatisar 8 st cocktailtomater 4 små citronskivor 1 liten knippe färsk dill Rhode islandsås 0,5 dl turkisk yogurt eller cremefraiche 3 msk dl majonäs 2 msk chilisås (ketchup funkar också bra) 0,5 tsk d...
  • Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Men det är inte fel att förnya sig lite. Prova minihasselbackspotatisar! Toppa med crème fraiche och löjrom till festliga munsbitar.
  • Per Morbergs västerbottenpaj | Recept från Köket.se
  • How to Peel Crawfish — Emma Fick Art #howtocookfood
  • Kräftor
  • Igår firade vi att jag ÄNTLIGEN blivit frisk. Det tog ungefär 7 månader att sluta hosta. Eller sluta och sluta... Lite hosta har jag kvar. Men bara lite. Jisses vilken sjuka jag åkte på! Hur som haver
  • Kräftlyktor, dekorationer och dukningar – dags att duka till kräftskiva!
Sending
User Review
4.86 (7 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*