Tips till barnens halloweenfest!

halloweenfest barn

Halloween har blivit en av barnens favorithögtider! Fixa en rysligt rolig halloweenfest för barnen! Att pyssla tillsammans och låta fantasin flöda vad gäller mysrysiga dekorationer, kostymer och lagom läskig mat är jättekul!

Tips till barnens halloweenfest!

Dekorationerna

Huset ska förstås pyntas! Pumpalyktor på trappen och små pumpalyktor på bordet är givet. Pumpalyktor kan man göra på en hel massa olika sätt, se på bilder och låt er inspireras. Glöm inte att spara pumpafröna för att rosta i olja och salta – det blir det godaste halloweensnackset!

Låtsasspindelnät är nog det snabbaste och enklaste sättet att få huset att se mysrysigt ut. Sätt upp i fönster och dörröppningar. Lite låtsasspindlar klättrar så klart i näten. Gör enkelt egna av svarta piprensare eller köp färdiga. Vill du gå ”all in” dekorerar du med gravstenar i trädgården och skelett och spöken i vrårna. Ska du ha halloweenfest för de yngsta, tänk bara på att det inte blir allt för läskigt!

En fin detalj kan vara att sätta roliga flasketiketter på gamla flaskor och bjuda på spöksaft, trolldryck och häxbrygd. Här kan du skriva ut gratis flasketiketter från grapevine.nu>>

halloweenpyssel gratis

För att skapa en mysrysig stämning till halloweenfesten ska man också så klart ha bakgrundsmusik och ljudeffekter! Hitta eller gör en spellista med musik och gärna lite lagom läskiga ljudeffekter som knarrande dörrar, vinande vind, flygande spöken och läskiga skrik.

Kostymerna

Halloweenkostymer är kul! Det finns mycket att köpa färdigt men man kan så klart även göra själv med en gnutta fantasi! För de yngsta passar de lite mindre läskiga halloweenkostymerna bäst, man kan klä ut sig till pumpa, till ett djur t.ex en svart katt, ett sött troll eller en snäll häxa. Undvik alltid masker för ansiktet för de små barnen – det brukar de flesta tycka är riktigt läskigt!

För de äldre barnen blir halloweenkostymerna kanske lite mer avancerade, man blir trollkarlar, häxor, vampyrer och monster. Målar man ansiktet behöver man inte så avancerade kläder, utan kan bara komplettera t.ex en svart klänning med en hatt.

Maten

Maten på halloweenfesten är ett eget kapitel – ofta vill man ha något som är både lite roligt och lite läskigt att bjuda på. Gör korvmumier, monsterburgare eller spökpizza och bjud sedan så klart också på halloweengodiset; marängspöken, chokladbollsspindlar och -fladdermöss. Halloween-cakepops som ser ut som spöken, pumpor eller Frankensteins monster är kul!

Här finns fina tips om läskigt god mat till halloweenfesten>>

Här finns en hel halloweenbuffét till barnens halloweenfest uppdukad, med recept!>>

halloweenfest mat

Lekarna

”Bus eller godis?” heter det ju. Men på halloweenfesten ska det så klart vara både och! På halloweenfesten passar det perfekt med en skattjakt eller ett mysterium som ska lösas – gärna i sällskap med spöken, häxor och vampyrer! Hitta på själv med roliga uppdrag, utmaningar och gåtor för barnen – eller om tiden tryter eller man hellre lägger tiden på dekorationer och mat kan man göra det enkelt för sig och köpa en färdig skattjakt eller ett mysterium. Grapevine.nu gör festlekar för både barn och vuxna och har en mängd roliga halloweenlekar för alla åldrar.

Här finns tips på roliga färdiga lekar att inspireras av eller att klicka hem färdiga för barnens halloweenfest, allt från mysrysiga skattjakter till de yngsta till lekar med läskiga uppdrag och escape games för de lite äldre barnen.

Läs mer om lekar till halloweenfesten här>>

halloweenfest lekar

10 klassiska lekar med spökig twist till barnens halloweenkalas>>

Psst! Föräldrar… Det är ju så klart inte bara barnen som ska få ha kul – grapevine.nu har även en hel massa roliga festlekar, quiz och mordmysterier för de vuxnas halloweenfest!

Mer inspiration har vi samlat på pinterest:

 • Dags för 7-årskalas! Att få en 7-åring i huset betyder såklart ett ypperligt tillfälle att ställa till med kalas! Men hur ska du styra upp ett bra kalas för ett förväntansfullt födelsedagsbarn och ett helt gäng taggade skolkompisar? Vi tipsar om roliga aktiviteter och små knep för att få partyt att rulla på bra
 • Läs våra bästa Tips inför 7-årskalaset
 • Här hittar du en topplista på lekar och aktiviteter för 6-åringar.
 • Många bra tips inför 6-årskalaset. Aktiviteter, teman och vilka lekar är lämpliga?
 • Kalaslek med stationer Uppdrag: Skattjakt är en kul kalaslek med stationer som görs utomhus, den funkar i trädgården, i parken eller i skogen. Här ska barnen lösa åtta kluriga uppdrag. Svårighetsnivån passar barn i åldern 8-12 år. Du skriver ut det hela, klipper och klistrar en aning och lägger till lite enkel rekvisita som du säkert har hemma och det hela är färdigt att använda!
 • Vinterkalas utomhus för barn och vuxna! Här följer lite tips på vad man kanske kan hitta på, och tips om roliga lekar och aktiviteter som kan förgylla dessa annorlunda tillfällen – både för barn och vuxna.
 • En rolig och spännande skattjakt för barnen som är ett säkert lekval till barnkalaset. #skattjakt #barnkalas #kalas #lekar #goodies
 • Välj bland 10 coola motiv på skattkartorna. Vilken skattkarta väljer du? #skattjakt #skattkarta #skattkista #barnkalas
 • 10 tips p� enkelt mat till barnkalas. När man ordnar barnkalas är det ofta bra att bjuda p� lite mat, inte bara sötsaker. Här finns 10 tips om vad man kan bjuda p�! #barnkalas #mat #kalasmat Mer p� firafest.se/barnkalas
 • Tips p� massvis med kul utomhuslekar för barn - i trädg�rden, i parken, p� lekplatsen, i skogen. #utomhuslekar #lekar #barn # lekarute #barnkalaslekar #kalaslekar #kalas
Sending
User Review
4.86 (7 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*