Tips till barnens halloweenfest!

halloweenfest barn

Halloween har blivit en av barnens favorithögtider! Fixa en rysligt rolig halloweenfest för barnen! Att pyssla tillsammans och låta fantasin flöda vad gäller mysrysiga dekorationer, kostymer och lagom läskig mat är jättekul!

Tips till barnens halloweenfest!

Dekorationerna

Huset ska förstås pyntas! Pumpalyktor på trappen och små pumpalyktor på bordet är givet. Pumpalyktor kan man göra på en hel massa olika sätt, se på bilder och låt er inspireras. Glöm inte att spara pumpafröna för att rosta i olja och salta – det blir det godaste halloweensnackset!

Låtsasspindelnät är nog det snabbaste och enklaste sättet att få huset att se mysrysigt ut. Sätt upp i fönster och dörröppningar. Lite låtsasspindlar klättrar så klart i näten. Gör enkelt egna av svarta piprensare eller köp färdiga. Vill du gå ”all in” dekorerar du med gravstenar i trädgården och skelett och spöken i vrårna. Ska du ha halloweenfest för de yngsta, tänk bara på att det inte blir allt för läskigt!

En fin detalj kan vara att sätta roliga flasketiketter på gamla flaskor och bjuda på spöksaft, trolldryck och häxbrygd. Här kan du skriva ut gratis flasketiketter från grapevine.nu>>

halloweenpyssel gratis

För att skapa en mysrysig stämning till halloweenfesten ska man också så klart ha bakgrundsmusik och ljudeffekter! Hitta eller gör en spellista med musik och gärna lite lagom läskiga ljudeffekter som knarrande dörrar, vinande vind, flygande spöken och läskiga skrik.

Kostymerna

Halloweenkostymer är kul! Det finns mycket att köpa färdigt men man kan så klart även göra själv med en gnutta fantasi! För de yngsta passar de lite mindre läskiga halloweenkostymerna bäst, man kan klä ut sig till pumpa, till ett djur t.ex en svart katt, ett sött troll eller en snäll häxa. Undvik alltid masker för ansiktet för de små barnen – det brukar de flesta tycka är riktigt läskigt!

För de äldre barnen blir halloweenkostymerna kanske lite mer avancerade, man blir trollkarlar, häxor, vampyrer och monster. Målar man ansiktet behöver man inte så avancerade kläder, utan kan bara komplettera t.ex en svart klänning med en hatt.

Maten

Maten på halloweenfesten är ett eget kapitel – ofta vill man ha något som är både lite roligt och lite läskigt att bjuda på. Gör korvmumier, monsterburgare eller spökpizza och bjud sedan så klart också på halloweengodiset; marängspöken, chokladbollsspindlar och -fladdermöss. Halloween-cakepops som ser ut som spöken, pumpor eller Frankensteins monster är kul!

Här finns fina tips om läskigt god mat till halloweenfesten>>

Här finns en hel halloweenbuffét till barnens halloweenfest uppdukad, med recept!>>

halloweenfest mat

Lekarna

”Bus eller godis?” heter det ju. Men på halloweenfesten ska det så klart vara både och! På halloweenfesten passar det perfekt med en skattjakt eller ett mysterium som ska lösas – gärna i sällskap med spöken, häxor och vampyrer! Hitta på själv med roliga uppdrag, utmaningar och gåtor för barnen – eller om tiden tryter eller man hellre lägger tiden på dekorationer och mat kan man göra det enkelt för sig och köpa en färdig skattjakt eller ett mysterium. Grapevine.nu gör festlekar för både barn och vuxna och har en mängd roliga halloweenlekar för alla åldrar.

Här finns tips på roliga färdiga lekar att inspireras av eller att klicka hem färdiga för barnens halloweenfest, allt från mysrysiga skattjakter till de yngsta till lekar med läskiga uppdrag och escape games för de lite äldre barnen.

Läs mer om lekar till halloweenfesten här>>

halloweenfest lekar

10 klassiska lekar med spökig twist till barnens halloweenkalas>>

Psst! Föräldrar… Det är ju så klart inte bara barnen som ska få ha kul – grapevine.nu har även en hel massa roliga festlekar, quiz och mordmysterier för de vuxnas halloweenfest!

Mer inspiration har vi samlat på pinterest:

  • Le foto dei gelati più strani : Album di foto - alfemminile
  • Pour épater et régaler les amis, on fabrique un château de rêve à base de génoise au chocolat et de bonbons à la fraise...
  • Jelly Island Cakes are Biggest Dessert Trend of 2020 [In Pictures] – HomeCrux
  • A Cactus Cake With Major Desert Vibes - Sugar & Sparrow
  • Looking for a quinceanera cake as unique as you? Order one of these quinceanera cake masterpieces.
Sending
User Review
4.86 (7 votes)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*