6 tips för roliga tårtor till barnkalas!

roliga tårtor

En rolig och fin tårta till barnkalaset kan vara allt från ett riktigt konstverk som tar dagar att tillverka till en superenkel men smarrig kreation som barnen själva kan vara med och fixa. Lägg tårtbaket på den nivå som passar dig! Här är lite tips och inspiration för att komma igång!

roliga tårtor

1. Dekorera tårtan med leksaker

Det finns massor av sätt att låta fina, roliga favoritleksaker sätta prägel på tårtan. En klassiker är att placera en barbiedocka i mitten av en rund tårta så att själva tårtan blir hennes kjol. Låt dinosaurier stå ovanpå en grön prinsesstårta eller placera legogrävskopan ovanpå en chokladtårta så förvandlas den gröna marsipanen till en förhistorisk äng och chokladen till en byggarbetsplats! För att undvika för mycket kladd på leksakerna kan man tejpa eller kila fast tandpetare eller liknande i botten som sticks ner i tårtan. Det är naturligtvis av största vikt att ta undan alla leksakerna innan tårtan börjar skäras upp för att undvika att någon får något som inte är ätbart på tallriken!

2. Gör fina djurtårtor

Enkla tårtor kan förvandlas till fina djur med små medel. En klassiker är igelkotten som tillverkas genom att sticka exempelvis Kitkat-chokladbitar i en tårta för att efterlikna taggar. Man kan också spritsa chokladkräm i många små toppar över tårtan för att få till en söt kotte. Ett lejon gör man exempelvis genom att spritsa chokladkräm runt omkring kanterna på en rund tårta som blir lejonets man. Färdiga tårtbottnar är enkla att skära till för att få olika enkla former, exempelvis två långa öron till en kanintårta eller en slingrande ormtårta. Sedan räcker det med några godisbitar, bär eller glasyr för att fixa ögon, morrhår eller andra detaljer.  

3. Fixa bästa glasstårtan

Även om barn tycker vanliga tårtor är roliga och fina är det en hel del som inte tycker gräddtårta är jättegott. Glass däremot brukar gå hem hos nästan alla (och det är ett bra glutenfritt alternativ!). Därför kan en rolig glasstårta vara ett toppenalternativ på kalaset. Det finns flera enkla tips på hur glasstårtan kan göras rolig. Välj de mindre, rektangulära glasförpackningarna med papper runt och använd dessa som byggklossar! Flera på rad efter varandra blir ett tåg, ett enklare slott kan snabbt muras upp, eller bygg dem i en pyramidform och gör en glassvulkan! Upp-och-nervända tomma glasstrutar blir snygga slottstornstak. Den tålmodige kan också göra en klassisk glassbomb genom att frysa in glass av olika slag i omgångar i en bunke. Att använda enstaka ”köpeglassar” som Sandwich eller liknande som dekoration på en glasstårta är också ett kul knep.

Här finns fler tips om hur man kan servera glass på roliga sätt på barnkalas>>

roliga tårtor

4. Gör en magisk regnbågstårta

Genom att färga tårtbottnar i olika färger med hushållsfärg kan man göra en riktigt snygg regnbågstårta! På utsidan syns inget av färgprakten, men när man skär upp första biten kommer färglagren fram i all sin prakt. Det kräver lite tid till bakning, men blir väldigt vackert och passar perfekt till kalaset med ett tema från sagornas värld med älvor och enhörningar – komplettera regnbågstårtan med en färdig skattjakt i älvornas värld och kalaset är fixat!

5. Låt sagan inspirera tårtan

På ett kalas för lite yngre barn är en rolig idé att låta en saga leda fram till tårtätandet. Läs exempelvis Pettsson och Findus-boken Pannkakstårtan och bjud på en likadan kreation som de till sist får till i sagan. Eller läs Lilla Anna kar kalas och dekorera tårtan tillsammans precis som Anna med bananer och maränger. Valdemars tårta av Maria Jönsson, Var är tårtan? av Thé Tjong-Khing och Castor bakar av Lars Klinting är andra fina böcker att inspireras av under tårtkalaset.

6. Tårta med godistäcke!

Vill man ha en riktigt läcker effekt på sin tårtdekoration kan man satsa på att täcka hela tårtan med bara en eller kanske två godissorter. Det blir väldigt snyggt med masseffekten! Prova att täcka en klassisk gräddtårta helt med minimarshmallows, nonstop, Skittles eller geléhallon. Det funkar lika bra med bär, maränger eller andra godsaker såklart!

Mer inspiration hittar du på vår pinterest-tavla “Roliga tårtor till barnkalas”>>

  • Le foto dei gelati più strani : Album di foto - alfemminile
  • Pour épater et régaler les amis, on fabrique un château de rêve à base de génoise au chocolat et de bonbons à la fraise...
  • Jelly Island Cakes are Biggest Dessert Trend of 2020 [In Pictures] – HomeCrux
  • A Cactus Cake With Major Desert Vibes - Sugar & Sparrow
  • Looking for a quinceanera cake as unique as you? Order one of these quinceanera cake masterpieces.
Sending
User Review
5 (1 vote)