Sköna maj 2020 – extra välkommen!

valborg 2020

Vi fortsätter att försöka förhålla oss till ett liv med pandemi och social distansiering när nu vårens nästa stora högtid står för dörren. Och tack och lov att vi nu trots allt får hälsa våren, det gör det en smula enklare att hålla modet uppe. Något stort Valborgsfirande med eldar och skönsång blir det inte i år, och inte heller stora Valborgsfester.

Men här finns några tips på hur man kan fira in våren i lite skala, ute och hemma!

Valborgsquiz

Gör ett kul quiz i familjen eller med flera – kanske genom att umgås digitalt? Vårt Valborgsquiz maxar all den där Valborgsstämningen som vi kanske kommer att sakna lite av i år. 21 frågor handlar om allt vi kan förknippa med Valborg och första maj och åtta av dem innehåller stämningsskapande musik! Läs mer och beställ Valborgsquizet här>>

valborg 2020

Tipspromenader med vårkänsla

En klassisk tipspromenad är ett kul sätt att göra en aktivitet tillsammans utan att vara nära! Här finns vår Vårtipspromenad med 16 fyndiga frågor som får vårkänslorna att spira.

Vi har också en vårtipspromenad för barnen med 15 frågor anpassade för barn i åldern 3-8 år. De yngre behöver kanske lite hjälp, de lite äldre kan läsa och svara själva!

färdig tipspromenad

Det finns också andra roliga och underhållande tipspromenader. I den kluriga Efterlyst handlar det om att lista ut vilka svenska kändisar som försvunnit och i med tipspromenaden I sagans värld kan du skapa en kul och åldersanpassad tipspromenad för barnen!

tipspromenad frågor och svar

Sjung in våren!

I brist på stundentsångare och skönsång vid brasor får familjen själv ta ton för att sjunga in våren!

Här kan du ladda ner våra sånghäften till Valborg gratis!>>

sånghäfte valborg

Ordna en skattjakt för barnen!

Då var det ledigt igen, och man ska inte träffa alla vänner och vara nära. Men kanske kan man fixa en skattjakt för de egna barnen för att göra något lite extra kul! Låt barnen lösa gåtor i våra temaskattjakter – vill man få en försmak av sommaren väljer man tex sommarmysteriet, hotellmysteriet eller skogsmysteriet! Skattjakterna finns anpassade för barn i förskoleåldern, ca 4-6 år och för barn i åldern 7-10 år.

skattjakt för barn ute

Man kan också göra en enkel skattjakt bara med ledtrådar, där den ena leder till nästa och till sist till ett slutmål, kanske en godispåse eller en uppdukad picknickfilt för familjen! Enkelt att fixa – men ändå så kul!

Det finns tre enkla skattjakter, Skattjakt för barn som passar i alla hem, Skattjakt för barn utomhus, som funkar i trädgården och parken och Skattjakt för de yngsta bara med bilder för de som ännu inte kan läsa.

Fixa en kul mobilskattjakt – för familjen eller kompisarna – ni kan tävla utan att träffas!

En mobilskattjakt kan vara ett kul sätt för hela familjen att komma ut på en promenad – med kluriga gåtor att lösa på vägen! Man kan faktiskt också bjuda in sina vänner och tävla mot varandra – utan att träffas! Upp till 10 lag kan tävla mot varandra på tid. Tiden för varje lag startar när de startar skattjakten i sin telefon, så man kan alla börja på lite olika tidpunkter – men ändå dela en kul aktivitet och om man vill, tävla om vem som löser skattjakten med flest rätta svar på kortast tid! Vi har många olika mobilskattjakter att välja mellan, för lite olika åldrar, och med olika teman. Vill man drömma om sommaren kan man välja vår mobilskattjakt med sommartema – vill man ge sig ut på tjuvjakt väljer man Jakten på den maskerad tjuven eller Detektivjakten – och vill man ge sig ut på ett äventyr jorden runt väljer man Jakten på den försvunna juvelen. Mobiljakter finns också för vuxna – om man på samma sätt vill göra ett event för vännerna!

Res i fantasin!

I pandemitider får och ska vi inte resa. Men drömma om resor kan man! Här är tre sätt att resa i fantasin! Musikquiz Jorden runt tar er med musikens hjälp till spännande platser, och där ställs det kluriga och fyndiga följdfrågor. Mingelquizet Jorden runt är också ett quiz som handlar om resmål, men här med frågor som man sätter upp, ungefär som en tipspromenad, där deltagarna går runt, läser och quizar. En aktivitet man kan göra både utomhus och med distans till varandra.

quiz

I mobiljakten Jorden runt på 80 minuter kan man tävla i lag om att fortast ta sig jorden runt – ett superkul sätt att göra en aktivitet tillsammans utan att behöva träffas. Upp till 10 personer, par eller familjer, kan tävla mot varandra – men behöver inte göra det hela samtidigt utan kan börja vid lite olika tidpunkter. Alla deltagare laddar ner vår app och scannar en QR-kod för att köra igång det hela. Du bestämmer när, var och hur långt!

Njut av våren i naturen med ett kul bingo!

Att spela naturbingo är enkelt men kul! Ta med saft och bullar eller grillkorv och bingobrickor till familjen – lek loss en liten stund och njut av våren ute i naturen.

Här kan du gratis ladda ner vår fina bingobricka för våren>>

naturbingo

Här finns fler tips på hur man firar annorlunda med barnen – lekar för utomhus och hemma>>

Här finns fler tips på utomhusaktiviteter för vuxna>>

Sending
User Review
5 (1 vote)