Halloweenfika! Kakor, cupcakes, bakelser – ruskigt enkelt och busgott!

halloween fika

Halloween är ju ett så himla roligt tema – inte bara för en stor fest utan också för en mysig halloweenfika! Att baka tillsammans är också roligt! Att skapa halloween-kakor och halloween-bakelser tillsammans är en rolig aktivitet för familjen på höstlovet. Och sedan får man ju äta upp alltsammans – och det är ju också buskul!

Här kommer lite tips och idéer till din halloween-fika!

Många halloween-kakor kan man, om tiden och lusten tryter, skapa utan att faktiskt baka kakorna. Då kan man utgå från färdigköpta kakor och sedan pimpa dem så att de får den rätta halloweenkänslan. Här är fyra förslag på halloween-kakor som man kan göra både genom att baka kakan – eller genom att använda färdiga kakor. Låt dig inspireras och använd sedan din egen fantasi för att skapa dina favorit-halloween-kakor!

Tänk på att alla dessa roliga halloween-kakor också passar utmärkt som halloween efterrätt efter en mysig höstmiddag eller så klart på buffén på halloweenfesten!

2 x monsterkakor!

Baka eller köp havrekakor eller chocolate chip cookies. För den första monsterkakan lägger du smält choklad eller chokladkräm på en kaka och toppar med nästa. Tänder och ögon kan man enkelt skära till av minimarshmallows, fäst med smält choklad. För den andra monsterkakan använder du jordgubbssylt som lite “blod” på den undre kakan, sätt sedan minimarshmallows runt om som tänder. Huggtänderna gör du av mandelflarn.

Häxhatt

Baka eller köp en dubbel chokladkaka. Toppa med orange kristyr och matchande strössel. Spritsa till sist toppen på hatten med smält choklad eller chokladmousse.

Spindelkaka

Baka en smördegskaka, eller köp färdig. Använd en rund chokladbit till spindelns kropp. Har du bakat kakorna trycker du dit chokladen direkt när kakorna kommer ut ur ugnen, så får du en grop i kakorna, chokladen smälter lite och fäster. Använder du en färdigköpt kaka kan du smälta chokladbiten lite i ena änden och sedan trycka dit den på kakan. Gör spindelns ben med chokladkristyr och fäst även ögonen med kristyr.

Hur gör man ögon till kakor?

Ögon gör de flesta kakor, bakelser och cupcakes “halloweeniga”. Färdiga ögon i kristyr finns att köpa men vill man hellre göra själv finns flera bra sätt:

1. Använd minimarshmallows som du skär i bitar. Gör pupillen med pyntgelé, kristyr eller smält choklad.

2. Använd “pingvinstång” med mint omgiven av lakrits. Skär den i tunna skivor så har du ett öga, vill man kan man också göra en liten pupill med pyntgelé, kristyr eller smält choklad.

3. Gör dem genom att spritsa en liten plopp för ögonvitan och sedan igen, gör pupillen med pyntgelé, kristyr eller smält choklad.

Halloween-cupcakes

Att dekorera cupcakes är kul! Gör det till en aktivitet på halloween-pyjamaspartyt för barnen eller bara som en mysig familjeaktivitet. Baka muffins att dekorera eller köp färdiga och lägg allt krut på att dekorera dem. Till halloween ska man inte spara på karamellfärgen – här är det bara fantasin som sätter gränserna!

Använd gärna “cupcake toppers” – kakdekorationer i papper som du sätter fast med en tändsticka för ännu mer helloweenfeeling. I grapevines stora halloweenparty-paket med halloweenpynt finns fina kakdekorationer (och mycket annat!). Paketet kan du ladda ner alldeles gratis med kupongkoden här>>

Glöm inte heller att botanisera i godishyllan när du ska dekorera kakor och cupcakes. En hel massa halloweengodis passar bra som dekoration och vem går inte igång på kombon kaka och godis i halloweentider!

Spindelmuffins och spindelkaka och spindelbollar!

Spindlar hör halloween till! Här är tre förslag på bakverk med spindeltema! kola- eller lakrtissnören är perfekta spindelben! Gör chokladbollar och stoppa in spindelben i form av kolasnören och sätt på ögon, här gjord av pingvinstång. Passa också på att göra fladdermuskompisar till spindlarna genom att istället för spindelben sätta på vingar av halverade oreokex. Stoppa ner spindelben i muffins och toppa fästena med chokladglasyr så har du spindelmuffins!

En vanlig kladdkaka gör du till halloween-efterrätt genom att göra ett spindelnät i glasyr och toppa med en spindel gjord av en rund chokladbit eller så klart en låtsas i plast – bara den tas bort innan kakan ska ätas.

Vill du ha små spindelnät att dekorera cupcakes med eller kanske för att dekorera glassen som du serverar som efterrätt i höst kan du faktiskt ganska enkelt göra sådana själv. Smält choklad och häll i en spritspåse med tunn pip. Spritsa små spindelnät på ett bakplåtspapper och låt svalna. Se principen här.

Ingen halloween fika utan spöken!

Äta spöken? Javisst! Det kittlar dödsskönt i kistan! Spöken till Halloween-fika gör man enkelt genom att spritsa spöken i maräng och måla ögon på. Cakepops med spöken gör man genom att sätta marshmallows på ett trägrillspett och doppa i vit choklad, sätt på ögon innan chokladen hunnit stelna! Vill man ha något som bryter av allt det söta är ett bananspöke precis vad man behöver! Enklare än så här blir det inte! Skala och halvera bananer,rita ögon och en o-formrad mun med pyntgelé eller smält choklad och ställ dem upp – buuuu sa bananen! Bananspökena kan också få sällskap av sina kompisar kiwimonstren med jordgubbstunga. Kul och bra energi till de yngstas halloweenfest!

Mer mat och dryck till halloweenfesten?

Här hittar du våra fem bästa halloweendrinkar för små och stora>>
Här finns tips på läskigt god mat till Halloween>>

Sending
User Review
5 (1 vote)